Перфекциониста Гвардиола: Ево чему он тежи...!

Бајерн је у среду савладао Арсенал 5:1, међутим, то није било довољно да би тренер био потпуно задовољан.

Фудбал 06.11.2015 | 15:20
Перфекциониста Гвардиола: Ево чему он тежи...!

Стил игре који негује Пеп Гвардиола заснива се на што већем поседу лопте, међутим, шпански стручњак није задовољан и када је статистика доминантна у корист његових играча.

Бајерн Минхен је у четвртом колу Лиге шампиона "разбио" Арсенал на Алијанц арени (5:1) и имао посед лопте 66 одсто, али ево шта је Гвардиола изјавио после утакмице:

"Желим да мој тим има посед лопте 100 одсто. Има људи који говоре да тај податак није битан, али за мене је он најбитнији", поручио је некадашњи тренер Барселоне, која је такође била препознатљива по овом сегменту игре.

"Са лоптом у ногама већа је вероватноћа да ћете створити шансу за гол, а такође, онемогућавате противника да уради исто", додао је.

Гвардиола је објаснио да је незадовољан игром свог тима у првих 10 минута утакмице са Арсеналом, као и на почетку другог полувремена, када су гости запретили из неколико контранапада.

"Желели смо да контролишемо игру, али смо им дозволили превише контри. То није добро и то не нешто што ћемо морати да поправимо", истакао је тренер Бавараца.

Коментари / 0

Оставите коментар