Обрадовић: Не гледамо Звезду кроз Реал и Химки!

Тренер Фенербахчеа неколико је пута истакао да ће његов тим имати тежак посао у Комбанк арени.

Кошарка 05.11.2015 | 17:40
Обрадовић: Не гледамо Звезду кроз Реал и Химки!

Попут Црвене звезде Телеком, Фенербахче је ове године побеђивао и губио, устајао и саплитао се.

После повратка са америчке турнеје, тим Жељка Обрадовића славио је против ТЕД Анкаре, а затим и против Бајерна и Дарушафаке, пре него што је убедљиво поражен у Стразбуру (91:70), од тима који је у Комбанк арени у првом колу глатко пао.

После гостовања Французима, Фенер је изгубио од Коње поеном разлике (73:74), па победио шампиона Европе - Реал Мадрид, па ове недеље изгубио и од Галатасараја (63:80), у градском дербију.

Због свега наведеног, јасно је да Обрадовићев тим долази у Београд у деликатном тренутку. Меч би могао да буде прекретница сезоне за обе екипе.

"Као и свака евролигашка утакмица, тако је и ова јако важна. Група се, за сада, показала јако тешком за све", рекао је најтрофејнији европски тренер у најави меча против Звезде.

Он је упозорио екипу да не би смела да се фокусира на убедљиве поразе црвено-белих у Мадриду и Москви, већ да би пажњу требало да усмери ка тријумфу Звезде у првом колу.

"Морамо да мислимо о томе како је Звезда играла против Стразбура у првој рунди. Биће погрешно ако будемо размишљали о њиховим другим мечевима", објаснио је Обрадовић и осврнуо се и на амбијент у којем ће бити одиграна утакмица.

"Јасно је да је значај меча велики и морамо наћи начин да играмо са пуном концентрацијом свих 40 минута. Још једном, мораћемо да схватимо да ће бити јако тешко јер навијачи Звезде 'гурају' тим са трибина и помажу својим играчима", подвукао је српски стручњак.

Парови 4. кола Групе А.

Химки - Стразбур 17.00
Реал - Бајерн 20.45

у петак

Звезда - Фенербахче 20.00

Табела: Химки 2-1, Бајерн 2-1, Фенербахче 2-1, Реал 1-2, Стразбур 1-2, Звезда 1-2.

Коментари / 0

Оставите коментар