Херојска побједа Виктора у Паризу!

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у треће коло Мастерса у Паризу после маратонског и драматичног дуела са Фелисијаном Лопесом.

Тенис 04.11.2015 | 22:00
Херојска побједа Виктора у Паризу!

Српски тенисер изгубио је први сет у тај-брејку, али је у наставку славио са 6:7(7), 7:5, 6:4 после два сата и 47 минута.

Овај меч имао је огроман број преокрета, а српски тенисер успео је на крају да преброди све, спаси чак и меч лопту и савлада искусног Шпанца.

Троицки је боље почео, направио је у четвртом ему брејк, али га је изгубио у седмом гему. У финишу сета имао је велику шансу, али је у 10. гему пропустио четири брејк и сет лопте. У тај-брејку је имао још једну, али је на крају Лопес добио 13. гем са 9:7.

Чинило се да је изгубљени први сет оставио трага на српском тенисер у и да ће Лопес лако славити у наставку. На старту другог сета Шпанац је уз два брејка предност повео са 4:0, имао је и 5:2, али је Виктор добио последњих пет гемова и изборио се за трећи сет. У осмом гему другог сета српски тенисер је на сервис Шпанца спасао и једну меч лопту.

И у том периоду српски тенисер је био у подређеном положају. Лопес је уз брејк вишка повео са 3:0, али се Виктор брзо вратио, направио је нови брејк у деветом гему, а онда је без већих проблема одсервирао за победу.

Наредни ривал Троицком у престоници Француске биће Стан Вавринка.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Косово и Метохија

04.11.2015 21:03

Браво Викторе, ипак си ти нас!!!

ОДГОВОРИТЕ