Радуљица: ПАО ми је можда највећи изазов у каријери!

Српски репрезентативац Мирослав Радуљица сматра да му је играње за Панатинаикос можда и највећи изазов у каријери.

Кошарка 05.11.2015 | 18:20
Радуљица: ПАО ми је можда највећи изазов у каријери!

Радуљица је пре Атине играо у Турској, Немачкој, Украјини, НБА лиги, Кини, али ПАО види као врхунац.

"Волим изазове, али није то разлог што ми је каријере ишла тим путем. Ово је можда највећи изазов до сада јер је велики тим са много очекивања. Али волим то, да играм за најбоље", рекао је Радуљица.

ПАО је један од најбољих европских кошаркашких клубова у последње две деценије, али је последњих година у сенци највећег ривала Олимпијакоса. Долазак Радуљице и Александра Ђорђевића навијачи "зелених" су видели као најаву преокрета.

"Нисмо имали много времена да тренирамо заједно. Неки играчи су били са репрезентацијама, други су касније дошли. Али као што сам рекао на почетку сезоне, не можемо имати оправдања. Морамо напредовати сваког дана, корак по корак, и бићемо све боље. Осећам велику енергију саиграча, тренира и околине. Обећавам да ћемо дати све на терену за навијаче као што они дају за нас на свакој утакмици", рекао је Радуљица који је као циљеве ове сезоне истакао титулу и Фајнал фор Евролиге.

Већ на старту сезоне ПАО је добио најећег ривала Олимпијакос два пута у року од седам дана.

"Знао сам скоро све о том дербију пре него што сам дошао, али је сада потпуно другачије све јер само то осетио на својој кожи. Одлично је што имамо 2-0 против њих, то је сјајан старт сезоне", сматра српски кошаркаш.

Већ годинама је у центру пажње због велике браде и своје конституције, па је такав случај и у Грчкој, где га пореде са Џејмсом Харденом.

"Имам већу главу па мислим да је и моја брада већа од његове. Имао сам браду и раније, али су тек од Светског првенства људи приметили и мисле да сам тада почео да је гајим. Увек сам желео да имам браду, бркове или нешто, волим то. Раније нисам имао праву браду за то, чекао сам прави тренутак", рекао је кроз осмех Радуљица.

Панатинаикос има перфектан учинак у грчком првенству после четири кола, док у Евролиги има једну победу у три меча, а у петак гостује Штелмету у Пољској.

Коментари / 0

Оставите коментар