Дервента: Мјесецима силовао кћерку

Петнаестогодишњакиња из Дервенте пријавила је свог оца З.Ђ. да ју је више пута силовао и да му је 20. октобра родила дијете царским резом у Бањалуци.

Република Српска 04.11.2015 | 18:00
Дервента: Мјесецима силовао кћерку

Одмах након што га је пријавила, полиција га је привела и спровела у току дана у Окружно тужилаштво у Добоју, уз пријаву за кривично дјело силовање.

Полицију је о овом случају обавијестио Центар за социјални рад у Дервенти, а у којем је дјевојчица на запрепашћење запослених открила шта јој је отац урадио.

Самира Фејза, директор Центра у Дервенти, испричала нам је како је ова установа одраније била упозната да је дјевојчица у другом стању, али да је оно што је рекла све шокирало.

Како је рекла, дјевојчица је почетком септембра, у пратњи својих родитеља и у пратњи невјенчаног супруга Д.К. и његових родитеља, дошла да тражи сагласност за склапање малољетничког брака. Није га добила јер није имала 16 година, што је доња граница за ову врсту дозволе.

"Тада нам је речено да је трудна и да чека бебу, али и да присутни супруг није отац. У разговор смо укључили психолога и социјалног радника како бисмо сазнали ко је отац дјетета. Она се држала става да је отац непознато лице старије доби које ју је у аутомобилу сачекивало пред основном школом у Осињи и да јој се није представио", казала је Фејза.

Дјевојчица их је тада обавијестила да је прешла код невјенчаног супруга у Доњу Бишњу из Горњих Лупљаница, гдје је живјела до тада те да ће ту остати док не испуни законске услове за брак.

"Психолог је у више наврата обилазила дјевојчицу и породицу, трудноћа је протекла уредно, а по изласку из болнице се вратила у кућу невјенчаног супруга, да би у уторак дошла и рекла како је отац њеног дјетета у ствари њен рођени отац, након чега је отишла у пратњи психолога у полицијску станицу", казала је Фејза, додајући како Центар досад није имао пријаву о насиљу и злостављању када је њен отац у питању.

У разговору који смо јуче обавили с комшијама ухапшеног З.Ђ. у селу Горња Лупљаница смо сазнали како је ријеч о човјеку склоном алкохолу и проблемима.

"Он има три кћерке и три сина, од којих је један предшколског узраста док друга двојица раде. Мајка често иде да ради за надницу и знам да су он и дјевојчица остајали сами", казао нам је један од ријетких комшија који је желио да разговара о осумњиченом.

Од другог комшије смо сазнали да је прије неколико година силовао и своју свастику, као и да се родитељи плаше да дјеца иду путем крај његове куће па се надају да ће, уколико се докаже кривица, дуго остати иза решетака.

Посјетили смо и кућу у којој живи малољетна дјевојчица у сусједној Доњој Бишњи, али у њој није било никога. Како смо сазнали и овдје је ријеч о вишечланој породици која се налази у тешком материјалном стању.

НН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Голуб

04.11.2015 17:28

Ово је страсно и морбидно ста раде људи из центра за социјални рад брацо мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бонд

04.11.2015 19:47

А ста оцекујете од Центра за социјални рад да даноноцно дезурају у свакој куци по један социјални радник у слуцају да неком болеснику падне на памет силовати властито дијете? Не контам.

Name

звздана

04.11.2015 17:54

Ово је страсно овај мостром од оца не треба никад изаци на светлос дана...Страсно ста се десава....

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

04.11.2015 18:12

То треба испитати и стрпати га у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКО

04.11.2015 18:19

ОВО НЕ РЕСАВА СОЦИЈАЛНИ РАД ВЕЦ СТРАСНИ СУД !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

04.11.2015 18:40

Ниста ме висе не изненадјује, цовјек мозе да буде нај веца зивотиња. Дивим се дијевоцици да је све исприцала надам се да це се успијет спасит остала дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај ми власт

04.11.2015 19:39

Ако је тацно"а вјероватно јесте да ми дају власт ја би од тог оца сваки дан сјеко по 100 гр.меса и пеко пред његовим оцима и тако док не умре. Мало за њега реци даје зивотиња јер и оне то не раде.

Name

амир

04.11.2015 20:26

Предати га исил у они це му најбоље пресудити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

05.11.2015 08:28

Њему је ломаца а не затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

05.11.2015 09:34

Објесити скота !

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропаст свијета

05.11.2015 10:03

Зао ми је дјевојцице ал ту несто има ...цуј 16 година трудна а вец се удала ала брацо моја драга.

ОДГОВОРИТЕ