Исповијест Јелене Јанковић: Зову ме доктором тениских наука!

Свако ко једном поприча са Јеленом Јанковић постаје свестан њене шармантности и духовитости. Прича са њом, без претеривања, може да траје и по неколико сати. Колико је занимљив саговорник уверили смо се још једном, када је пристала да за “Блиц” говори о сезони за нама, учешћу у Фед купу и на Олимпијским играма, циљевима за 2016, али и о емотивности на терену. Да ли побеђује или губи, да ли је повређена или не, Јелена када говори, почиње прича пуна врцавости, домишљатости и смеха.

Тенис 05.11.2015 | 15:00
Исповијест Јелене Јанковић: Зову ме доктором тениских наука!

Баш од те њене спонтаности смо почели разговор. Последњи пут одушевила је публику када је судији у Хонгконгу, која ју је опоменула због дуге паузе између поена, рекла: “Ма дај, крај је сезоне, уморна сам!” и изазвала овације.

- Природна сам и због тога ме воле. Нисам уштогљена, не припадам тениским шаблонима. Свашта ми се дешавало на терену: да стављам спреј за косу на мечу, па да ми госпођа из публике између гемова намешта бретелу на хаљини која ми се откачила у току поена или да “бацим пет” линијском судији после добро одиграног поена - прича кроз заразан смех Јелена.

У мору комплимената које свакодневно добија, није јој било тешко да изабере најдражи.

- Један наш човек који живи у Америци ми је на једном турниру рекао: “Јелена, ти си доктор тениских наука!”

Џеј Џеј је на почетку сезоне размишљала о пензији, била је оптерећена повредама, а онда је као права лавица успела да се избори са свим недаћама и засад је освојила три титуле у 2015.

- Коначно сам стара Јелена. Знам да нисам рекла тенису последњу реч, имам још толико да дам спорту који много волим. Верујем да ће резултати доћи и да ни трофеј са гренд слема није далеко. Важно је само да будем здрава и све ће доћи.

Јелена је предводила Фед куп тим 2012. у финалу овог репрезентативног такмичења. Нажалост, девојке нису успеле да се домогну трофеја.

- Вечити жал остаје за тим пехаром, али никада није касно. Играћу за репрезентацију у Краљеву против Шпанкиња. Иако сам се после финала 2012. повукла из репрезентације, покајала сам се. Сматрам да још могу да помогнем и да вратимо репрезентацију у светски врх. Желим да стигнемо поново до финала и освојимо титулу. Поседујемо квалитет за велика дела.

Жал за Фед купом

На питање да ли би нешто променила у каријери, Јанковићева је рекла:

- Велики број изгубљених финала. Посебно ми је жао због финала 2008. на УС Опену против Серене Вилијамс, као и због пропуштене шансе 2012. у Фед купу.

Није много размишљала када је требало истаћи циљ у 2016.

- Само да будем здрава. Тренираћу, могу још да напредујем и верујем да ћемо сви заједно моћи да се радујемо пехару са гренд слема - закључила је Јелена.

Са Зимоњићем до медаље у Рију

Јелена је прокоментарисала и изјаву Ненада Зимоњића који је рекао да би волео у Рију да игра с њом у пару.

- Зики је један од најбољих дубл играча. Светски ас. Има доста искуства у миксу. Мислим да је сјајна идеја да играмо заједно и мислим да бисмо нас двоје могли да донесемо неку од медаља Србији. То ће бити моје четврте Олимпијске игре и наравно да ћу са највишим амбицијама отићи тамо - каже Јанковићева.

Коментари / 0

Оставите коментар