Нови план ФИБА-е - ствара се кошаркашка Лига шампиона!

Светска кошаркашка федерација саопштила је да су одржани конструктивни разговори са представницима Евролиге и најјачих европских клубова, како би се направио корак ка организовању Кошаркашке лиге шампиона.

Кошарка 06.11.2015 | 09:40
Нови план ФИБА-е - ствара се кошаркашка Лига шампиона!

Састанком је председавао потпредседник ФИБА и први човек ФИБА Европе Тургај Демирел, учестовали су још генерални секретар ФИБА Патрик Бауман, представнике су имали Фенербахче, Макаби, Олимпијакос и Реал Мадрид, у име Евролиге присуствовали су Ђорди Бертомеу и Едвард Скот.

Делегацију ФИБА чинили су и председници савеза Грчке, Италије, Шпаније и Турске, али и Ерик Тохир, члан централног борда ФИБА, који је власник ФК Интер.

ФИБА је саопштила да је предложено оснивање Кошаркашке лиге шампиона, где би финансијско учешће од по 50 одсто имали клубови и ФИБА инвеститори, а почетак би био планиран за сезону 2016-2017.

Клубови учесници би на располагању имали фонд од 30 милиона евра по сезони, најављује се динамичан однос између ФИБА и клубова, којима се обећава велика моћ одлучивања. ФИБА је изнела и план транзиције из Евролиге у Кошаркашку лигу шампиона.

"Врхунски европски клубови су изразили захвалност ФИБА за рад и усагласили су се са тиме да је неопходно подићи квалитет такмичења на врхунски ниво. Обећали су да за две недеље на новом састанку изнети своје мишљење као повратну информацију", саопштила је ФИБА.

Коментари / 0

Оставите коментар