Поштар из Бањалуке "присвојио" пензије

Поштар који је дијелио пензије у рејону бањалучког насеља Кочићев вијенац фалсификујући потписе присвојио је већи број пензија, сазнаје "Глас Српске".

Република Српска 04.11.2015 | 15:20
Поштар из Бањалуке "присвојио" пензије

Према незваничним информацијама, сумња се да је овај радник "Пошта Српске" отуђио око 26.000 КМ. Пуни идентитет поштара јуче нисмо успјели да сазнамо, а према информацијама које смо добили од оштећених прималаца пензија ријеч је о поштару под именом Зоран. Он је разносио поштанске пошиљке и пензије у улице Радоја Домановића и Филипа Мацуре.

У "Поштама Српске" јуче су изјавили да је у току поступак против једног радника те да су свим пензионерима надокнадили штету.

- "Поште Српске" су у понедјељак током контроле утврдиле да одређени број пензија није исплаћен. Чим смо открили неправилности, пензије су оштећенима исплаћене. С обзиром на то да је у току поступак против нашег радника, не можемо износити више детаља - рекли су у "Поштама Српске".

У ЦЈБ Бањалука јуче нису имали сазнања о крађи пензија, а на питања новинара "Гласа Српске" одговорили су да ће провјерити да ли им је овај случај пријављен, након чега ће моћи дати више информација.

Становница улице Радоја Домановића Ирена Бајрамовић казала је да је на крађу посумњала када су исплату пензије умјесто поштара обавила три службеника "Пошта Српске".

- Они су дошли код моје баке и питали је да ли јој је исплаћена пензија. Када је она рекла да није, дали су јој новац уз чек на којем је већ био њен фалсификован потпис. Бака је одговорила да потпис на чеку није њен. Они су тај потпис прецртали оловком, а потом се бака поново потписала и добила свој новац - казала је Бајрамовићева.

Додала је да су је након тога службеници питали гдје станују још два пензионера на чијим је чековима такође био њима сумњив потпис.

Њен комшија И. Ј. је потврдио ову причу не желећи да му објавимо пуно име и презиме.

- Када су ми у понедјељак дали пензију на чеку је већ био потпис, који потврђује да ми је пензија исплаћена 28. октобра. То није био мој потпис и тад нисам добио пензију. Службеници "Пошта Српске" су ме тада исплатили и то ми је битно, а ако је неко нешто украо, за то нека и одговара - рекао је И. Ј.

Пуномоћ

Према ријечима извора блиског истрази, осумњичени поштар је углавном крао пензије од особа које су на основу пуномоћи примале пензије за друге особе.

Тако је било и у случају једне старице, која је за преминулу сестру примила њену посљедњу пензију.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар