ЛШ: Реал и Сити у 16, Руни прекинуо пост!

Реал Мадрид и Манчестер Сити пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона, два кола пре краја групне фазе такмичења.

Фудбал 04.11.2015 | 10:41
ЛШ: Реал и Сити у 16, Руни прекинуо пост!

Мадриђани су минималном победом над Пари Сен Жерменом обезбедили једно од прва два места у групи А, а Манчестер Сити са 3:1 у Севиљи учинио исто у групи Д.

Вејн Руни постигао је гол после 955 минута и донео Манчестер Јунајтеду вероватно кључну победу над ЦСКА (1:0) у групи Б. Бенфика је са 2:1 против Галатасараја искористила кикс Атлетико Мадрида.

У групи А Реал има три бода више од Пари Сен Жермена, а Шахтјор је са убедљивих 4:0 против Малмеа стигао шведски клуб и вратио се у борбу за пролеће у Европи.

У групи Б, Јунајтед има бод више од Волфсбурга и ПСВ-а, који је стигао немачког ривала победом у Ајндховену 2:0. ЦСКА је у најтежој, али не и немогућој ситуацији.

У групи Ц, Бенфика се мучила са Галатасарајем, али је головима из казненог простора сломила Турке на Лужу, те престигла Атлетико за два бода, након ремија "јорганџија" у Казахстану. Галата мора да слави у Мадриду у следећем колу ако жели у другу фазу.

У групи Д, Манчестер Сити је у првом полувремену сломио Севиљу и обезбедио пласман у осмину финала. Корак од тога је Јувентус, након што је "Стара дама" одолела Борусији Менхенгладбах са играчем мање (1:1).

Група А: ПСЖ промашивао, Реал завршио посао

Након ремија у Паризу, дуел на Бернабеуу је требало да одлучи ко је бољи Реал или ПСЖ. Французи су у сјајном мечу вероватно надиграли ривала, али су поражени. Мадриђани су казнили бројне промашаје гостију искористивши кикс обране и поклон голмана "светаца" у првом полувремену.

Док су се Ибрахимовић, Кавани, Орије, Рабио и Ди Марија испромашивали и погађали оквир голова, бек Реала Начо је једини погодио мрежу и обрадовао Шпанце.

ПСЖ је претио већи део првог полувремена на Бернабеуу, да би десет минута пре паузе Реал повео. Очајно је реаговала одбрана гостију након одбијене лопте на шут Кроса.

Лопта је кренула ка гол-ауту, голман Трап је лоше проценио и беспотребно истрчао са гол линије, што користи резервиста Начо и из тешке позиције шаље је у небрањену мрежу.

Французи су у завршници полувремена могли до изједначење, након што судије нису свирале офсајд Ибрахимовићам, Рабио је шутира са ивице казненог простора, али на жалост Парижана погађа пречку.

ПСЖ је играо још отвореније у наставку, то нису успели да искористе Крос и Иско, да би минут пре краја Ди Марија погодио пречку.

У другом мечу групе Шахтјор је морао да победи и то је учинио. Украјинци су од почетка меча кренули на све или ништа, ређале су се шансе, да би коначно у 29. минуту домаћин одахнуо. Након одбијене лопте Азеведе шаље центаршут у казнени простор где сјајно скаче Гладкиј и тресе мрежу Малмеа.

Почетком другог полувремена Украјинци су дуплирали вођство. Најбољи стрелац тима Бразилац Тешеира је сјајно прошао двојицу ривала по левој страни, утрчао у казнени простор где је оборен повлачење за руку. Капитен Шахтјора Даријо Срна је уз много среће савладао Виланда.

У десетом минуту наставка Шахтјор је решио меч. Бивши хрватски репрезентативац Едуардо да Силва главом је са пет метара затресао мрежу Малмеа након што је скренуо лопту после неуспешног шута једног саиграча са 20-ак метара.

Меч није могао да се заврши без новог поготка Тешеире. Након сјајно продора Срне по левој страни, Едуардов шут главом брани Виланд, али се лопта одбија до Тешеире који постиже већ 20. погодак у сезони.

Резултати:
Шахјтор – Малме 4:0
Гладкиј 29, Срна 48п, Да Силва 55, Тешеира 73
Реал Мадрид – ПСЖ 1:0
Начо 35

Табела:
1. Реал Мадрид 4 3 1 0 7:0 10
2. ПСЖ 4 2 1 1 5:1 7
3. Шахтјор 4 1 0 3 4:8 3
4. Малме 4 1 0 3 1:8 3

Група Б: Руни погодио после 955 минута, ПСВ у игри

До последњег минута неће бити решена ситуација у овој групи где лидера и "фењераша" деле само три бода. Јунајтед је остварио важну победу над ЦСКА и преузео прво место, док му за вратом дишу Волфсбург и ПСВ.

"Црвени ђаволи" су после више од 400 минута постигли гол и срушили "Армејце" на Олд Трафорду, где се вратио Зоран Тошић. Вејн Руни је постигао гол после скоро 1.000 минута поста и обрадовао Луја ван Гала.

Манчестер Јунајтед је наставио да се мучи у нападу против ЦСКА, одолевали су Московаљани на Олд Трафорду, али ипак нису успели да избегну пораз. Након више од 400 минута без гола и десетак шанси на овом мечу, Јунајтед је десет минута пре краја повео.

Московљани нису успели да избаце лопту у поље ривала, Карик је са леве стране послао сјајан пас на десну стативу, Џеси Лингард је одиграо сјајно из прве на петерац, где Руни скаче и главом шаље лопту у мрежу.

Жестока борба вођена је на "Филипс арени", оба тима су играла веома чврсто, да би у 55. минуту ПСВ стигао до вођства. Домаћини су сјајно надиграли до тог тренутка непогрешиву одбрану Волфсбурга, Де Јонг је послао сјајан пас у празан простор за Локадију, који рутински решава ситуацију испред гола немачког тима. Асистент пет минута пре краја постиже и гол и решава меч.

Резултати:
Манчестер Јунајтед – ЦСКА Москва 1:0
Руни 80
ПСВ Ајндховен – Волфсбург 2:0
Локадија 56, Де Јонг 86

Табела:
1. Манчестер Ј. 4 2 1 1 5:4 7
2. ПСВ 4 2 0 2 6:6 6
3. Волфсбург 4 2 0 2 4:4 6
4. ЦСКА Москва 4 1 1 2 4:5 4

Група Ц: Бенфика искористила кикс Атлетика

Бенфика је извукла максимум из овог кола и преузела чело табеле, стигавши на корак од осмине финала. Португалци су сломили отпор незгодне Галате и побегли ривалу на пет бодова.

Погоцима у другом полувремену после гужве у казненом простору, "Орлови" су искористили реми Атлетика у Астани и два кола пре краја дошли на корак од освајања једног од прва два места.

Галата је успела да умртви игру у Лужу, потпуно је онемогућила Бенфику да ствара шансе у првом полувремену, али домаћин стиже до вођства у 52. минуту. Након центаршута из средине терена, један играч Бенфике спушта лопту главом до Луисаа, штопер не успева да је прихвати, она се одбија до Жонаса који је са петерца закуцава под пречку.

Међутим, само шест минута касније резултат је поравнат. Сјајан гол са 13-14 метара искоса са леве стране постиже Лукаш Подолски, који је "из колена" послао лопту испод немоћног Цезара.

Ипак, 23 минута пре краја Португалци опет стижу до вођства. Опет је гужва у казненом пресудила Галати, након корнера с леве стране, лопта стиже до Хименеса, овај проналази на другој стативи Луисаа, који је попут елитних голгетера умирује, а потом закуцава у мрежу.

Резултати:
Бенфика – Галатасарај 2:1
Жонас 52, Луисао 67 – Подолски 58
Астана – Атлетико Мадрид 0:0

Табела:
1. Бенфика 4 3 0 1 7:4 9
2. Атлетико Мадрид 4 2 1 1 7:2 7
3. Галатасарај 4 1 1 2 5:7 4
4. Астана 4 0 2 2 2:8 2

Група Д: Сити показао класу, Јуве извукао резултат

Сити никад брже није стигао до нокаут фазе, за мање од 40 минута срушио је Севиљу и обезбедио осмину финала. Јувентус је имао много среће у Менхенгладбаху, изборио је велики бод са играчем мање, па га један реми дели о друге фазе такмичења.

Сити је експресно стигао до два гола предности у Севиљи. Оба пута је на левој страни погрешио Коке, а то искористио Рахим Стерлинг који је стигао до казненог простора, у првој ситуацији је сам савладао Рика, да би у другој проиграо Бонија, његов шут је зауставио голман домаћина, али је на одбијену лопту натрчао Фернандињо и главом затресао мрежу.

Ипак, средином првог полувремена Андалужани се враћају у игру. Трагичар код оба примљена гола Коке се искупио, сјајно је пропао по десној страни, стигао до стативе и пребацио голмана и одбрану Ситија. На другој стативи је био леви бек Севиље Тремулинас који главом смањује резултат.

Међутим, десет минута пре полувремена Сити се враћа на два гола предности и прелама меч. Опет су очајно одиграли дефанзивци Севиље, Навас остаје сам на десној страни, шаље лопту по земљи на петерац где је дочекао Бони и проследио у мрежу.

"Стара дама" је имала доста проблема у Немачкој, Борусије је доминирала, ствара шансе, али је величина гостију ипак пресудила. Упркос искључењу Ернанеша, Јуве је успео да остане непоражен.

Борусија боље отвара меч против прошлосезонског финалисте такмичења, Дауд погађа пречку са 25 метара, да би у 18. минуту "Колтови" повели. Велику грешку направила је одбрана Јувентуса, Рафаел проналази у средини Фабијана Џонсона којем није било тешко да савлада Буфона.

Јуве преузима контролу у наставку, Евра у 39. минуту пропушта шансу за изједначење, али оно стиже минут пре полувремена. Након сјајног паса Погбе "кашиком", Лихтштајнер је ухватио волеј и са 5-6 метара затресао мрежу.

У десетом минуту наставка Јувентус улази у велики проблем. Бразилац Ернанеш прави бруталан старт, са две ноге је уклизао Алвару Домингесу због чега добија директан црвени картон.

Резултати:
Борусија Менхенгладбах – Јувентус 1:1
Џонсон 18 – Лихтштајнер 44
Севиља – Манчестер Сити 1:3
Тремулинас 25 – Стерлинг 9, Фернандињо 11, Бони 36

Табела:
1. Манчестер Сити 4 3 0 1 8:5 9
2. Јувентус 4 2 2 0 5:2 8
3. Севиља 4 1 0 3 5:7 3
4. Менхенгладбах 4 0 2 2 2:6 2

Коментари / 0

Оставите коментар