Најбоље у борби против мамурлука

Сви врло добро знамо које посљедице и тегобу може проузроковати мамурлук. Осјећај немоћи и исцрпљености којег мамурлук прави у организму је заиста тежак за поднијети. Доносимо вам неке од најкориснијих намирница у борби са мамурлуком.

Свијет 03.11.2015 | 21:30
Најбоље у борби против мамурлука

Вода

Тијело дехидрира од алкохола, тако да је ваш најбољи пријатељ ујутру вода. Неколико чаша воде, требало би да сузбије главобољу.

Туњевина

Иако звучи необично, али храна богата минералима као што је туњевина је сјајна за обнављање нутритивних материја у тијелу. Ипак, конзумација туњевине се препоручује само ако ваш стомак може да поднесе рибу.

Воћни сокови

Након бурне ноћи и превеликог конзумирања алкохола, шећер у крви драстично опадне и изазове све оне непријатне симптоме мамурлука. Воћни сокови уносе шећере у организам, али и замијењују неке од изгубљених електролита и витамина. Јабука и боровница су боље од поморанџе, јер су мало мање киселе и боље ће пријати осјетљивом стомаку.

Банане

Што више пијете, више дехидрирате. Што више дехидрирате, више калијума губите. Мањак калијума у организму чини да се осјећате уморно, имате вртоглавицу и мучнину. Банане су на његовој листи забрањених намирница. Грицкање банане која је богата калијумом, може да спријечи симптоме мамурлука.

Хљеб са житарицама

Угљикохидрати, као што је хљеб су сјајни за сузбијање оне јутарње глади послије цјеловечерњег опијања.

Ораси

Грицкање ораха који имају доста калорија, током испијања алкохола, може вас спасити јутарњег мамурлука. Орах је пун протеина, витамина Е и других хранљивих састојака.

Чај од менте

Чај побољшава пробаву и убрзава процес детоксикације, чиме се ослобађају отрови из организма, тензија и надутост коју можете осјетити у стомаку.

Ђумбир

Поред тога што је одличан оксиданс, ђумбир помаже и код мучнине тако што смирује желудац. Додајте мало ђумбира у ваш оброк или ставите мало ђумбира у чај и осјећате се много боље.

Лимун

Додајте двије кашичице свјежег сока од лимете и кашичицу меда у литар воде и попијте када се пробудите. Овај рецепт враћа изгубљену енергију у кратком временском периоду.

Извор: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лепиња

03.11.2015 21:07

Алкохол је цудо за мамурлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

03.11.2015 21:16

Ниста боље пд ладне пиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

03.11.2015 22:23

Тако је Царе, клин се клином избија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

03.11.2015 23:46

Најбоље је контролисати се. Ко може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рокy

04.11.2015 04:19

Тако је царе само једно три хладне пиве и ко нов си и опет све испоцетка удри данас сви пију ко не пије ајде надјите особ која неце да се напије јер нам је такав зивот нас тјера на алкохол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

04.11.2015 17:26

пиво није алкохол