Шеснаест дана штрајкује глађу!

Нада Дакић, професор у Центру за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора у Бања Луци, већ 16 дана штрајкује глађу због неправде која јој нанесена, али од надлежних нема одговора.

Република Српска 03.11.2015 | 18:00
Шеснаест дана штрајкује глађу!

Нада Дакић, професор педагогије и психологије, радник бањалучког Центра за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора, са 34 године искуства, нечијом вољом не може на платну листу Министарства просвјете и културе. Самим тим ни добити плату. 16 дана штрајкује глађу и при крају је снага.

Нада за себе каже да је социјални случај, јер је последњу плату добила у марту ове године.

Директор, који прима плату, прије десет дана је позвао на стрпљење, наглашавајући да је систематизација унутар установе застарјела, да је установа у поновном поступку регистрације и да су остали без једног извора финансирања због чега је одређени број људи остао без плата.

Министар, који прима плату, прије шест дана је имао своје виђење рјешење Надиног проблема. С тим виђењем се није сложио градоначелник Бања Луке, који такође прима плату.

Нада Дакић остаје да штрајкује, гладује и чека да је ставе на платну листу.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

глупост

03.11.2015 23:40

Па не би могла прицати а камо ли стајати и давати изјаву за телевизију да није 16 дана јела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ ПОСЛА

04.11.2015 05:58

КОЛИКО ГРАДЈАНА У РС СУ СОЦИЈАЛНИ СЛУЦАЈЕВИ КОЈИ ГОДИНАМА НЕ РАДЕ,НЕМАЈУ ПЛАТУ.ЗИВЕ ОД 160 КМ ТУДЈЕ ЊЕГЕ.КОЈИ РАДЕ ЗА 15 КМ ПО ДЕСЕТ САТИ.КОГА БРИГА ЗА ТО. ЗАСТО НЕ ДОНОСЕ НОВИ ЗАКОН О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАСТИТИ. ОНИ ПОЛАЗЕ ОД ТОГА МА СНАДЈИ СЕ САМ. АКО ВАМ У ПОРОДИЦИ НИКО НИЈЕ ЗАПОСЛЕН,КАКО ДА ПЛАТИ СТРУЈУ,ВОДУ ИТД.КАКО ХЉЕБ ДА КУПИ ДЈЕЦИ.НИЈЕ ИСТИНА ДА НАРОД НЕЦЕ ДА РАДИ. НАРОД ХОЦЕ АЛИ ГДЈЕ. У И.САРАЈЕВУ МОЗЕТЕ НА ПРСТЕ ИЗБРОЈАТИ СТА РАДИ,ТРИ ФИРМЕ,КЛАДИОНИЦЕ НА СВАКОМ ЦОСКУ И КАФИЦИ.ПА ГДЈЕ ДА СЕ ЗАПОСЛИМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви у стајк

04.11.2015 09:00

Како их није срамота? Коме требају та дјеца и такви радници? Шта измишља Малешевић, кога он више обмањује и докад? Све што је урадио је обична лаж и превара, извршава нарадбе странке и запошљава само своје полтроне, а људи као ова жена нека умре, није истомишљеник или није подобна ! Све надлежности око образовања и васпитања су директно посао министра који очигледно не ради свој посао, манипулише на сто страна и ником ништа. Па да ли је од Бога дан да му се ништа не може? Како Вас више није стид неморални ...

ОДГОВОРИТЕ