Шимунић добио '‘кеца'’, а треба да мотивише!

Бивши хрватски фудбалер Јосип Шимунић однедавно има нову улогу у репрезентацији – помоћника и мотиватора, али му оцене на Академији ХНС не иду у прилог.

Фудбал 04.11.2015 | 08:00
Шимунић добио '‘кеца'’, а треба да мотивише!

Шимунић је прошлог месеца постављен за помоћника Анта Чачића, који је именован за наследника Ника Ковача.

Због нацистичког поздрава после дуела са Израелом у баражу за Светско првенство, Шимунић је кажњен са десет утакмица суспензије и због тога је пропустио прошлогодишњи Мундијал у Бразилу.

Тај инцидент је означио крај његове репрезентативне каријере, а врло брзо је одлучио и да у потпуности окачи копачке у клин.

Именовањем за Чачићевог помоћника, Хрватски фудбалски савез (ХНС) је на неки начин рехабилитовао Шимунића, који се никада није јавно извинио за свој испад на “Максимиру”. Штавише, више пута је рекао да не жали због тог инцидента.

Водећи људи ХНС Шимунића су одредили за особу која ће бити задужена за сматрање хармоније унутар репрезентације, мотивисање играча и бити веза између играча и селектора. Међутим, Индеx доводи у питање колико је бивши репрезентативац права особа за ту улогу, због његових оцена и на крају одустајања од тренерске дипломе.

На званичном сајту ХНС свима су доступни подаци о оценама полазника Академије, а Шимунић је дп средине прошлог месеца изашао само на три испита. Из Основа методике је добио оцену врло добар, а из Основе теорије тренинга двојку, која није довољна за добијање лиценце за виши ниво полагања у Академији.

Оно што је посебно занимљиво је да је подбацио из предмета чије му је познавање неопходно ако се зна због чега га је Чачић довео у репрезентацију. Шимунић је из Основа психологије добио чисту јединицу, а оцену недовољан из тог предмета од 24 студената добио је само он

Шимунић је чак потписао петицију у којој се тражи да се ушташки поздрав “За дом спремни” уведе у службену употребу у Оружане снаге Хрватске. Чачић, међутим, не види ништа спорно у ангажовању Шимунића.

“Џоа знам као врхунског професионалца са којим сам радио у Динаму и патриоту који никога не мрзи. Он је кажњен за своју несмотреност и казну је одрадио. Верујем да је сада свестан шта га очекује”, рекао је Чачић, који је на помен петиције коју је Шимунић потписао само слегао раменима.

Коментари / 0

Оставите коментар