Министарство затражило легализацију канабиса

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске упутило је Савјету министара БиХ, Министарству цивилних послова БиХ, Министарству безбједности БиХ, као и Комисији за сузбијање злоупотребе опојних дрога БиХ приједлог за стварање законске могућности да се синтетски канабиноиди у БиХ користе као лијек у хуманој медицини.

Република Српска 03.11.2015 | 11:22
Министарство затражило легализацију канабиса

Из Министарства здравља саопштено је да је коначна одлука о увођењу фармацеутских препарата на бази конопље у терапијске сврхе у надлежности наведених институција и тијела на нивоу БиХ.

Иницијативе за овај приједлог дошле су од удружења грађана обољелих од мултипле склерозе.

Министарство је након тога затражило од Коморе и Друштва доктора медицине Републике Српске, као и Универзитетског клиничког центра, да обаве стручне консултације и размотре потребу увођења канабиса у терапију одређених обољења.

"Комисија коју је именовао Универзитетски клинички центар, закључила је да је оправдано размотрити увођење дозираних фармацеутских облика на бази синтетских канабиноида у терапијску примјену за строго дефинисане индикације", наводе у Министарству здравља.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

илузија

03.11.2015 10:30

Једино ако мисле да пољопривредници узгајају и да извозе,невјерујем да це народ имат новца за траву (гандзу), мозда ови политицари у парламенту, кад иду на паузу...да добро потегну да се присаберу.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

03.11.2015 10:43

ТО МИНИСТРЕ БОГДАНИЋУ, ТО ЈЕ ПРАВИ ПОТЕЗ... САДА МОЖЕТЕ ПРЕПОРУЧИТИ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА ДА СЕ ЛЕГАЛНО "НАДУВАЈУ ТРАВОМ", ДОК ЧЕКАЈУ ПЛАТЕ И УПЛАТЕ НЕУПЛАЋЕНИХ ДОПРИНОСА... СИГУРНО МИСЛИТЕ ДА ЋЕ ИМ БИТИ ЛАКШЕ? БИЋЕ ТО ВЕЛИКИ УСПЈЕХ МИНИСТРА КОЈИ НИШТА НЕ РАДИ ДА НЕШТО ПОПРАВИ У ОВОМЕ ХАОСУ У ЗДРАВСТВУ!!! ИПАК ОМОГУЋИЛИ СТЕ ЈЕДНУ АЛТЕРНАТИВУ НАПАЋЕНОМ НАРОДУ ДА ЛЕГАЛНО ПОПУШИ ЏОИНТ И ДА СЕ НЕ МЈЕША У СВОЈ ЖИВОТ. ОДЛИЧНО - ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ НАЦИЈЕ!!! А СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗ БОГДАНИЋА ЈЕ ДА ПО УГЛЕДУ НА СВОГ СТРАНАЧКОГ ШЕФА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ СПЕЦИЈАЛНОМ ТУЖИЛАШТВУ И ТО ПРОТИВ САМОГ СЕБЕ... ИЗ СВЕГА СЕ ВИДИ ДА ИПАК УЖИВАЊЕ У ОПИЈАТИМА ШКОДИ ЗДРАВЉУ... Е МОЈ МИНИСТРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миг29

03.11.2015 11:02

Искључи тај цапс лоцк, и не проваљуј се, бар не јавно. Људи који су болесни се радују овој вијести. А ти ако си не информисан, уради то, ово је 15а година 21ог вијека...

Name

Саша Илић

03.11.2015 11:03

Вјерујем да ови из Владе већ имају спремне засаде, у старту да униште конкуренцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блатт

03.11.2015 11:16

Од гледања Парова,Фарме и Великог брата немам времена да размишљам о својој сиротињи а сада када још уз то запалим џоинт биће ме баш брига шта раде политичари.Борци за правду ће се морати борити без мене.Ја се предајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

03.11.2015 12:03

Сто це вам легализација Инспектори одузму да би они продавали! То је све Багра и зато запосљавате Људе. Да вас је свију Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

03.11.2015 12:17

ЗА МИГА 29; ВИДИ СЕ ПРИЈАТЕЉУ ДА ТИ ВЕЦ ЛЕТИС, САМО НЕ ЗНАМ НА ЧЕМУ... МОЈ КОМЕНТАР СЕ ОДНОСИ НА ХРОНИЧНЕ КЛЕПТОМАНЕ, А НЕ НА БОЛЕСНЕ ЉУДЕ, ШТО СЕ МОЖЕ ВИДЈЕТИ И ИЗ ТВОГ МИГА 29, АЛИ НЕ ЗНАМ ЗАСТО ТО ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИС, МОЖДА ТИ ЈЕ МУТНО У ГЛАВИ, КАКО СИ ИЗАШАО ИЗ ОНЕ БОГДАНИЋЕВЕ БАРОКОМОРЕ... О КАНАБИСУ КАО ЛИЈЕКУ НИСАМ НИ ГОВОРИО, А СВИМ БОЛЕСНИМ ИСКРЕНО ЖЕЛИМ БРЗО ОЗДРАВЉЕЊЕ И НА ЊИХ СЕ МОЈ КОМЕНТАР НЕ ОДНОСИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај ба

03.11.2015 12:42

Људи само једну запалите и све добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

боцко

03.11.2015 13:21

Само марихуану да легализују и онда ће читава република српска бити надувана колико се поштује закон о забрани пушења на јавним мјестима. Биће као у надреалистима "пушење дозвољено, чак и пожељно".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.11.2015 15:48

хттп://текстови.нет/2,3885,47440.хтмл :Д

ОДГОВОРИТЕ