Звездин дуг за струју је 294.166 евра!

У дану када је струја у Љутице Богдана искључена на 15 минута, ЕПС је објавио колики је дуг ФК Црвена звезда.

Србија 02.11.2015 | 22:20
Звездин дуг за струју је 294.166 евра!

Фудбалски клуб Црвена звезда од укупног дуга за струју у износу од 39,9 милиона динара уплатио је свега 4,6 милиона динара, саопштено је Тањугу у ЕПС-у и наведено да им је струја била искључена због нередовног плаћања рата у оквиру репрограма дуга за струју.

Тај фудбалски клуб је купац на резервном снабдевању од 1. јануара 2014. године, што значи да на слободном тржишту није изабрао снабдевача струјом.

Због непотписивања Уговора о продаји електрицне енергије са потпуним снабдевањем, том клубу је обустављена испорука струје у августу и тада су се обратили дописом за репрограм дуга, наводе у ЕПС-у.

Уговор о регулисању дуга и за резервно и за јавно снабдевање од око 50 милиона динара на 12 месецних рата потписан је 10. септембра ове године.

"Пошто нису поштовали плаћања рата на начин дефинисан уговором, дат је захтев за обуставу испоруке електричне енергије, а иако је купац предао менице као средства обезбедења, брзо после потписивања уговора ушао је у блокад, па није било могуће активирати менице како би се наплатио дуг", објашњавају у ЕПС-у.

Тада се ФК Црвена звезда опет обратила дописом да се одложи обустава испоруке до 25. октобра, јер ће до тада измирити доспеле обавезе, али ни овај рок није испоштован и 28. октобра је дат налог "ЕПС Дистрибуцији" за обуставу.

ФК Црвена звезда остао је данас на 15 минута без струје због нагомиланих дуговања према Електродистрибуцији Србије, потврђено је раније Тањугу и наведено да је клуб брзо реаговао и потписао репрограм, који ће платити у ратама, тако да је укључења електрична енергија на Стадиону "Рајко Митић".

Извор: Мондо / Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар