Ван Гал: Руни ће на клупу само кад је уморан!

Тренер Манчестер јунајтеда брани капитена свог тима, који је на мети критика због "голгетерског поста".

Фудбал 04.11.2015 | 10:00
Ван Гал: Руни ће на клупу само кад је уморан!

Вејн Руни је далеко од форме у којој је некада био, међутим, капитен Манчестер јунајтеда не мора да брине да ће бити склоњен из тима.

Тренер Луј ван Гал стао је у његову одбрану и рекао да и не помишља да га пресели на клупу за резервне играче.

"Једино могу да размотрим да га оставим на клупи ако је уморан. Имам поверење у тог играча. Он нам пружа много више од пуког давања голова. Он је наш капитен и он је пример за цео тим и као такав има више кредита од било ког играча. То сам им рекао у лице пре годину и по дана", рекао је Ван Гал новинарима пред дуел са московским ЦСКА у Лиги шампиона.

Руни има 30 година, а ове сезоне је пропустио само једну утакмицу "црвених ђавола", иако је имао период од 325 минута без постигнутог гола, а у последњих 16 утакмица Премијер лиге дао је само два гола.

Ван Гал је оценио да су новинари такав учинак ставили у центар пажње само због тога што је Руни велико име.

"Можемо да разговарамо о свему када је у питању Рунијев голгетерски учинак, али можемо такође и да разговарамо зашто други клубови не дају голове... Али, увек сви причају о Вејну Рунију, а ја мислим да је то зато што је он фантастични играч и сви од њега очекују више него од било ког играча из било ког другог клуба", сматра Ван Гал.

Јунајтед је био лидер Премијер лиге, а онда је одиграо две утакмице без голова, као и у Лига купу против Мидлсброа, који је на крају прошао пеналима.

Тим Манчестер јунајтеда до тада није одиграо три везане утакмице 0:0 више од 10 година, што је изазвало критике јавности, јер клуб традиционално игра офанзивно.

"Манчестер јунајтед има фазе и склоности, баш као и други клубови. Није ово увек био велики 'Театар снова'. Жао ми је, али је тако. Надам се да сада исписујемо историју, али за то треба времена. До сада смо стално напредовали. Сада смо најбољи дефанзивни тим у Премијер лиги, а ви кажете да не знамо да нападамо. То није истина, ово је само један тренутак у процесу", рекао је Ван Гал и додао да су садашњи резултати само "лош период".

Коментари / 0

Оставите коментар