Радоњић: На дербију однос квалитета пада у воду!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његови изабраници против Партизана желе да адекватно реагују после убедљивог пораза од Химкија у Евролиги.

Кошарка 02.11.2015 | 21:00
Радоњић: На дербију однос квалитета пада у воду!

Шампион Србије у уторак од 18 часова у хали „Пионир“ дочекује ’црно-беле’ у оквиру осмог кола АБА лиге у првом овосезонском ’вечитом’ дербију.

„Свесни смо да ово није обична утакмица и адекватно желимо да одговоримо ономе што нас очекује“, рекао је Радоњић.

„После пораза од 38 разлике од Химкија идемо на дерби са јасном амбицијом да победимо. У дербију се заборавља шта је било пре њега и однос квалитета пада у воду јер играчи излазе на паркет са можда и највећом мотивацијом“, додао је Радоњић.

Радоњић ће на дербију моћи да рачуна на све играче, осим раније повређених Луке Митровића и Немање Дангубића.

„То су двојицаа играча који су пројектована да буду носиоци. Остали смо без њих, ваљда је то хендикеп, ја добро знам колики. У изузетно тешкој смо позицији, то се осећа“, навео је Радоњић.

Радоњић је нагласио да пред сусрет са Партизаном не постоји посебан притисак, а да битан детаљ за Звезду може да буде то што ће многи играчи први пут играти ’вечити’ дерби.

„Максимално могуће смо урадили да будемо бољи него против Химкија. Очекујем да будемо мало бољи, јер једноставно, није могуће да то буде другачије. Надам се да ћемо мотивацијом, концентрацијом и одговорном игром доћи до бодова. То нам је најважније“, истакао је Радоњић.

Према речима тренера Звезде, играчи Партизана ће желети да се покажу у добром светлу.

„Партизан постепено гради тим и сада је у вероватно најјачем тиму пред дуел против нас. Изузетно поштујем све што је Партизан радио ових година и та тежина ношења црно-белог дреса носи обавезу да у дербију буду и можда изнад својих тренутних могућности“, рекао је Радоњић.

Новинаре је занимало да ли ће Радоњићу бити чудно што на клупи Партизана први пут неће бити Душко Вујошевић.

„Имам превише обавеза у свом тиму да бих размишљао о томе. Спремамо се за Партизан онако како треба. Изузетно поштујем Партизан и све што је урадио свих ових година“, рекао је Радоњић.

Радоњић није желео да коментарише евентуална појачања.

„Сигуран сам да играчи који су ту могу боље. Кроз рад и време које ћемо провести заједно, сигурно ће бити боље. Све друго није у првом плану. Искрен да будем, много тога се прича, анализира, пише, све и свашта, тако да...“, навео је Радоњић.

Радоњић је истакао да његовој екипи треба времена, јер у екипи има два нова играча и да није једноставна ситуација.

„Екипа је у припремном периоду и налазимо се негде око 1. септембра. Треба нам времена, чега има, а простора не. Стално смо под лупом и то није лако. После пораза постоји бојазан да дође и до пада самопоуздања, што је и природно“, додао је Радоњић и поручио навијачима да дођу и помогну екипу у, како је рекао, веома комплексном моменту.

Улазница за дерби неће бити у слободној продаји, а навијачима Партизана ће бити додељено 300 карата.

Коментари / 0

Оставите коментар