"Желим бити најбољи тенисер свих времена!"

На реду је Берси. Новак Ђоковић је тако супериоран, да нико у Паризу не доводи у сумњу име победника турнира који је тек почео. Најбољи тенисер света има прилику да уђе у историју као једини играч са шест мастерс титула у једној сезони, пошто је славио у Индијан Велсу, Мајамију, Риму, Монте Карлу и Шангају. Први рекет планете јури чак десети пехар у 2015.

Србија 02.11.2015 | 09:22
"Желим бити најбољи тенисер свих времена!"

* Чиме објашњавате толику разлику у односу на противнике? У чему је тајна ваше изузетне доминације?

- Не постоје једноставно, суштинско објашњење, нити дефиниција у једној реченици. Иначе, било би превише доступно и лако за свакога да то оствари. Не може да се извуче реч која би звучала као тајна успеха. Пре свега, ради се о вишегодишњем раду, разумевању себе и својих циљева, посвећености и, наравно, уравнотежености између приватног и професионалног живота.

* У чему је кључ за склапања коцкица баш сада?

- Кључно у мом успеху ове године јесте чињеница да се осећам много смиреније и сталоженије на терену, зато што сам се остварио у улози оца и супруга. Иначе имам такав приступ животу, мало више холистички, јер мислим да се оно што се дешава у приватном животу директно одражава на терену. Нисам то одувек капирао, али последњих неколико година сам разумео да је у томе кључ.

* Видите ли себе, једном, уколико овако наставите, као најуспешнијег тенисера свих времена?

- Дуг је пут до тога. Али, зашто да не! Нема разлога да не сањам, да се не надам, да немам тако високе амбиције. Одувек сам их имао. Тако сам одрастао. Ићи ћу ка томе. Али, треба још много година да играм на овом нивоу, да бих достигао највеће рекорде.

* Можете ли да нам одате тајну, шта је то у оном ружичастом пићу које испијате између гемова?

- Садржај не могу да поделим са вама, али могу да кажем да је то битан део моје физичке спреме!

* Ваш недосањани тениски сан налази се само неколико километара од Берсија?

- Кад год се вратим у Париз, вежу ме емоције за Ролан Гарос. Јесте било разочарање изгубити финале против Вавринке, али он је одиграо фантастично. Међутим, 28 ми је година и верујем да их има још доста преда мном. Надам се да ћу опет имати прилику да се борим за тај трофеј. А и да се то не догоди, није крај света. На тај начин себи умањујем притисак и очекивања. С друге стране, имам доста успеха у Паризу у дворани, па тако на неки начин стварам победничку енергију у овом граду - завршио је Ноле у ведром духу разговор за “Новости”.

ХОЋУ И ПАРИЗ И ЛОНДОН

- Желим да завршим годину на начин како само одиграо целу сезону - изјавио је Ђоковић на конференцији за штампу пред почетак мастерса у Берсију.

Новак је поручио да ће пружити максимум да тријумфује на преостала два турнира, у Паризу и Лондону, али да ће, чак иако се то не догоди, ово бити његова најуспешнија сезона у каријери, боља и од 2011.
- Осећам да сам комплетнији, ментално и емоционално стабилан - пренео је Ноле новинарима.

НОВАК, БЕКЕР И СТИЛИТАНО КАО ЗОМБИЈИ

Вече страве и ужаса уочи старта Париза! Новак Ђоковић и Борис Бекер маскирали су се у зомбије и тако обележили Ноћ вештица. Друштво им је правио Марк Стилитано, кум најбољег тенисера света, а весели трио је поделио фотографије на друштвеним мрежама.

СВАКИ МЕЧ ЈЕ ФИНАЛЕ

Ђоковић је поручио да је нормално да тенисерима на крају године, у принципу, опадну енергија и концентрација после дуге и напорне сезоне, али и открио одакле он црпи мотивацију.

- За мене не постоји разлика између финала гренд слема и мастерса. Увек дајем све од себе да победим. Волим да се такмичим, волим овај спорт - закључио је Новак, додавши да је у Париз дошао пун мотивације и енергије.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар