Видео: Каријева лига – 93 поена Пеликансима у два меча!

Да ли је ово Каријева лига? Да ли је МВП бољи него што је био прошле године када је водио Голден Стејт до титуле?

Кошарка 02.11.2015 | 17:00
Видео: Каријева лига – 93 поена Пеликансима у два меча!

Овим насловима водећи амерички медији потражили су начин да објасне фантастичну форму Стефа Карија на почетку нове сезоне.

Плеј Вориорса доминирао је најјачом лигом света прошле сезоне, предводио екипу до прстена и сасвим заслужено добио титулу најкориснијег играча.

Није га много било у предсезони, али је експлодирао већ на првом мечу против Њу Орлеанса постигавши 40 поена, уз 7 асистенција и 6 скокова. Против Хјустона у репризу финала Запада дао је 25, да би у ноћи између суботе и недеље поново поцепао мрежицу ’Пеликана’.

Кари је у трећем мечу сезоне убацио 53 поена (17-27 из игре, 8-14 за три поена, 11-11 бацања) за нешто мање од 36 минута на паркету. Осим тога уписао је 9 асистенција, 4 ухваћене, 4 украдене и само 2 изгубљене лопте.

Један поен фалио му је за рекорд каријере, али је зато у трећој четвртини погодио тројку са више од девет метара преко огромног Ентонија Дејвиса. Центар домаћих назвао је тај погодак глупим шутем, али је он био све само то не.

„Сви су се забављали. Смејао сам се себи што сам уопште узео тај шут“, рекао је Кари.

Момак Охаја одиграо је фантастичну трећу деоницу у којој је убацио 28 поена, два више од целокупне противничке екипе. Многи играчи у прошлости НБА лиге имали су сличне учинке, али вероватно нико није успевао да са таквом лакоћом игра кошарку као Стеф Кари.

Осим немогућих шутева делио је асистенције како год је желео, посебно се издваја она преко главе за Харисона Барнса, а продорима је излуђивао сваког ко га је на овом мечу чувао.

27-годишњи плеј је тако Њу Орлеанс Пеликансима напунио кош са 93 поена у две утакмице!

„Увек сам имао самопоуздања. Константно покушавате да будете бољи као играч и дођете до вишег нивоа. То је оно што ја покушавам ове сезоне. Благословен сам што сам здрав. Осећам се пуним енергије, поприлично снажним на паркету. Играм слободно, забављам се и обично се добре ствари дешавају када се све то споји“, додао је Стеф.

У прве три утакмице најјаче лиге на свету просечно је бележио скоро 40 поена и тако најавио да жели да понови успех из прошле сезоне.

„Потпуно је променио ток утакмице. После друге узастопне ноћи лако је рећи: ’Ми нисмо успели, уморни смо’. Али то није начин на који је он завршио утакмицу. Сјајно ’упада’ у рупе, бира права места куда да се креће. Мења правац као луд! Међутим, оно што је најважније сам му рекао на терену: ’Човече, ти се понашаш као да је ово твоја лига“, дао је Дрејмонд Грин одговор са почетка текста.

Коментари / 0

Оставите коментар