СП - рагби: Новозеланђани трећи пут на крову свијета!

Рагбисти Новог Зеланда одбранили су титулу првака света пошто су у финалу Светског првенства, на стадиону „Твикенхам“ у Лондону, савладали Аустралију са 34:17.

Остали спортови 01.11.2015 | 11:00
СП - рагби: Новозеланђани трећи пут на крову свијета!

То је трећа титула за „Ол Блексе“ по чему су јединствени. Били су шампиони пре четири године, када су били и домаћини такмичења, а прво место освојили су и далеке 1987.

Нови-стари шампион одлично је почео утакмицу и већ у трећем минуту повео са 3:0. Аустралија је успела да изједначи седам минута касније, али од тада су ’Ол Блекси’ загосподарили тереном и до полувремена нанизали чак 13 поена.

Када су у 43. минуту преко Ма Нонуа постигли есеј и повели са 21:3 деловало је да ће Нови Зеланд убедљиво одбранити титулу. Међутим, Бен Смит је добио жути картон а Аустралија је на најбољи могући начин искористила предност играча више у наредних 10 минута и смањила на 21:17.

Ипак, то је било све од популарних ’Волабиза’, а изабраници Стива Хенсена до краја утакмице направили су серију од 13:0 и дошли до победе од 34:17.

Најефикаснији у победничком тиму, уједно и играч меча био је Денијел Картер са 19 поена док је код Аустралије Бернард Фоли постигао 7.

Наредни Светски куп биће одигран 2019. у Јапану.

Коментари / 0

Оставите коментар