Бабовић: Партизан има најбоље фудбалере у Србији!

Где да се појачамо? Не бих смео да кажем...Заменик капитена црно-белих отворено о узроцима кризе, форми, Европи, појачањима...

Фудбал 02.11.2015 | 09:20
Бабовић: Партизан има најбоље фудбалере у Србији!

Како објаснити необјашњиво? Било је у Партизановој историји и тежих тренутака, претњи селидбом у нижи ранг, завршетака на 11. или тек 13. позицији првенствене табеле, али да после првог круга шампионата црно-бели заостају за лидером чак 16 бодова – никад.

На сву муку првака, лидер је највећи ривал клуба из Хумске 1, Црвена звезда. А да тренутни поредак у Србији добије обрисе мистериозног постарао се учинак који су Саша Илић и другови остварили у међународним утакмицама од почетка сезоне и где се на половини такмичења у Групи Л Лиге Европе налазе на деоби првог места са Атлетик Билбаом.

Навијачи кажу: „свака част“, а одмах затим питају: „зашто тако не играте и у Суперлиги?“
„Заиста, тежак тренутак за Партизан у првенству. Велика, ма, највећа одговорност је на нама играчима, јер смо ми на терену. „Убио“ нас је велики број утакмица, доста повреда, већину мечева нисмо били комплетни, а на све се надовезала лоша форма, недостатак среће у појединим дуелима, као и слаба игра комплетног тима у одбрани“, детаљно сецира Стефан Бабовић разлоге све чешћег резултатског посртања у Суперлиги и додаје да је криза „више психолошке него фудбалске природе“.

УЉУЉКАО НАС НОВИ СИСТЕМ ТАКМИЧЕЊА

Партизан је први кикс направио у Новом Пазару у трећем колу, одлуком тадашњег тренера Зорана Милинковића да одмори првотимце за реванш са Стеауом. У Хумској су мислили „има времена да се надокнади пропуштено“, али како је сезона одмицала, а екипа све чешће просипала поене чули су се коментари: „није то тако страшно, има и плеј-оф, а у њему се полове бодови“. Сад кад је разлика озбиљна чини се да црно-белима не би помогло ни ако би се досадашња зарада делила са четири.
„Врло могуће да нас је нови систем такмичења уљуљкао, али, руку на срце, није само то. Често смо се повређивали, форма нам је варирала, али се ни сад не предајемо. Док год има да се игра мора да се размишља позитивно“.

Парни ваљак ће други круг првенства почети у недељу од 17 часова. Прва станица је у Горњем Милановцу, уз напомену да су само против Металца и Јагодине с почетка, а затим у сусретима са Борцем и ОФК Београдом, црно-бели успевали да вежу две победе у домаћем такмичењу.
„Тај податак звучи јако лоше. Не би смело то да се дешава. Партизан је патио, јер као екипа нисмо одбрамбено добро играли. Дакле, не појединачно одбрана, него цео тим. Ране бисмо донекле извидали уколико бисмо презимили у Европи“.

БИЛО ЈЕ И ТЕЖИХ СИТУАЦИЈА

Пут до тог циља, десет година недостижног за наше клубове, води преко Билбаа. Уколико наредног четвртак изненаде Баске на њиховом терену изабраници Љубинка Друловића ће се примаћи ономе што је у сезони 2004/2005 урадила генерација предвођена Владимиром Вермезовићем, а чији део је био и Стефан Бабовић.
„Био је Партизан и раније у тежим тренуцима него што је сад, али ће се вратити на место где је био. Много би нам помогло уколико бисмо групну фазу Лиге Европе завршили на једном од прва два места, то је наша велика шанса, јер дуго један српски клуб није презимио у УЕФА такмичењима. Људи из клуба даће смернице на шта би требало да се оријентишемо до краја године, али што се нас играча тиче, морамо да дамо 100 одсто на сваком мечу. И даћемо, било да је реч о Лиги Европе или првенству“.

У међувремену, црно-бели су против београдског Синђелића отворили и трећи форнт, онај у коме им је најмање утакмица потребно да би освојили трофеј. И док размишљају хоће ли сезону учинити успешном евентулном презимљавањем у Европи или повратком пехара Купа Србије, заменик капитена понавља речи послате у етар после пораза у вечитом дербију.
„Рекао сам тада и остајем при томе: Партизан има најбоље играче у Србији! Кад смо комплетни, кад смо сви здрави, кад играмо најбоље што можемо онда је Партизан и екипно најјачи. Имамо доста квалитета, нарочито у офанзивном делу екипе, превасходно мислим на велики број играча на крилним позицијама“, поручио је Стефан Бабовић.

НЕ МОЖЕМО МИ ДА РОТИРАМО КАО РЕАЛ МАДРИД...

До одласка на зимску паузу Партизан ће одиграти још 11 утакмица. А већ их је одиграо 25 од 14. јула да је сусретом са Дилом почео сезону. Кад се све сабере биће то десет више од, на пример, Реал Мадрида, само за шест месеци.
„Доста је то утакмица, али нисам сигуран да ми можемо да ротирамо играче као што то раде Шпанци“, не тражи изговоре Стефан Бабовић.

До зиме ће бити као по оној народној „ко преживи – причаће“. Нарочито се то односи на појединце који нису задовољили критеријуме, па из клуба између редова поручују да ће бити стављени на трансфер листу. Уместо њих Партизан ће агажовати друге играче. На којим позицијама, где то највише шкрипи?
„То не бих смео да коментатришем. Није коректно према мојим колегама. Приватно мишљење ћу задржати за себе“, додао је капитен црно-белих у одсуству Саше Илића.

Коментари / 0

Оставите коментар