Оне су богате и моћне и жене их мрзе

Многе успешне жене, било да су политичарке, глумице, старлете или модне дизајнерке, суочавају се са критикама, па чак и отвореном мржњом.

Занимљивости 30.10.2015 | 08:45
Оне су богате и моћне и жене их мрзе

Тај феномен је још више појачан појавом друштвених мрежа. Интернет је пун професионалних "хејтера", мрзитеља, а у томе често предњаче жене, пише милански "Коријере дела сера".

О мржњи према демократској кандидаткињи на америчким председничким изборима 2016. Хилари Клинтон, исписане су књиге, а међу омраженим лицима са малих и великих екрана нашле су се "надобудна" Гвинет Палтроу, "браколомница" Кристен Стјуарт, "надмена" Карла Бруни, "препотентна" Амал Аламудин-Клуни и "вулгарне" Ким Кардашијан и Мајли Сајрус.

Упркос сталном расту популарности у америчким испитивањима јавног мњења, Клинтон и даље за многе Американке остаје једна од најантипатичнијих личности на политичкој сцени.

У својој књизи "Мy Лифе Он Тхе Роад", позната америчка новинарка и активисткиња Глорија Стајнем покушала је да објасни непријатељство америчке жене према Хилари Клинтон.

Она сматра да многе њене сународнице једноставно нису могле да опросте бившој првој дами Америке што је опростила супругу Билу неверство и што је "спасла брак из чистог интереса".

У Холивуду, о антипатији коју побуђује звезда филма "И ђаво носи Праду", Ен Хатавеј, отворено се говори у ТВ емисијама, док се њена колегиница Гвинет Палтроу нашла на самом врху листе "најомраженијих" глумица коју је саставио магазин "Стар".

Поједине звезде, као Ким Кардашијан, се женама не допадају због своје нападне лепоте и хиперсексуалности.

Друге, пак, зато што су стално намргођене иако им је "живот све пружио", попут Викторије Бекам и Кристен Стјуарт.

Истраживање проф. Џојс Бененсон са Харвард Универзитета показало је да су жене склоне да мрзе жене које су им надређене, али да немају никаквих проблема да сарађују са онима с којима су на истом професионалном нивоу.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар