Анализа: Крај Јувентусове династије?!

Виси и Лига шампиона, Алегрију стављена омча! Аларм у Торину је укључен, овако лош старт није виђен 45 година, следеће три утакмице су кључне!

Фудбал 31.10.2015 | 14:00
Анализа: Крај Јувентусове династије?!

Само три победе у 10 првенствемних утакмица, реми са Борусијом Менхенгладбах који би могао да буде кобан у конкуренцији Манчестер Ситија и Севиље у Лиги шампиона и јалова игра која брине више од свега су укључили аларм у Јувентусу. После феноменалне прошле сезоне која се умало завршила Триплетом, Јуве грца у проблемима, што нико није очекивао. Пораз од Сасуола је ставио омчу око врата тренеру Масимилијану Алегрију, а да ли ће му бити измакнута столица, знаће се наредних десетак дана.

Од доласка у Торино, Алегри није био ближи отказу. Таман када је везао три меча без пораза у Серији А у којима је освојио седам бодова и када је изгледало да Јуве полако хвата залет, десио му се Сасуоло. Овај клуб је фаталан за Алегрија. У Милану је добио отказ после пораза од чете Еузебија Ди Франческа који је и тада предводио Сасуоло.

На Апенинима тврде да неуспех против Сасуола званичан почетак ултиматума који је руководство дало Алегрију: Или победи у наредне тру утакмице или пакуј кофере!

Јуве већ за викенд очекује градски дерби са Торином који ће бити све осим лаког задатка с обзиром на мотив и форму Гранате. Није то више онај беспомоћни градски ривал којем су Бјанконери радили шта су хтели. После 23 године, Торино дочекује дерби Дела Моле као боље пласиран противник на табели. Потом иде гостовање у Менхегладбаху, па дуел са Емполијем. Од Алегрија се тражи да победи у сваком од три меча.

Јувентус већ касни огромних 11 бодова за лидером Ромом и приче о Скудету делују као утопија. Овако лош старт, Јувентус није имао још од сезоне 1969/70! Такође, виси и пласман у Лигу шампиона што би био огроман ударац за дугогодишњег владара Серије А. Јувентус нема тако јак тим као претходних сезона нити улива страхопоштовање, док су ривали јачи и одлучнији него претходних сезона у којима је Стара дама доминирала.

Иако је клуб имао детаљан план прошлог лета да направи безболну смену генерација и предухитри синдром засићености, нешто је запело и не функционише. Пирло, Тевез и Видал су се показали као тешко надокнадив губитак. Од појачања, само Дибала подноси тежину дреса, Кедира је помоћно особље које је добро колико је добра и екипа, Манџукић показује зашто су у Бајерну и Атлетику једва чекали да му виде леђа, Заза би можда могао да буде фактор изненађења, али не може да вуче тим…

Рома и Наполи могу до титуле, ту је и Интер који још није заслужио поверење, али побеђује ружно и марљиво сакупља бодове, Лацио се нада пласману у Лигу шампиона… Конкуренција је много, много озбиљнија него претходних година.

Ситуација у Јувентус је све тежа и мање подношљива. Буфон је јавно проговорио о срамотном моменту у којем се екипа налази, а између редова је уперио прст кривице у млађе саиграче, пре свих Погбу који игра непрепознатљиво лоше од почетка сезоне. Први који ће платити цех ако се нешто не промени је Алегри. Данас су италијански кладионице већ избациле и квоте за отказ популарном Максу. Коефицијент је 3,50. Алегри је на климавим ногама…

Коментари / 0

Оставите коментар