Фајенордов плеј мора да бира: А) Холандија, Б) Србија, Ц) БиХ?!

Сјајан старт сезоне славног холандског клуба је опет актуелизовао и причу о репрезентативној будућности Марка Вејиновића.

Фудбал 31.10.2015 | 16:00
Фајенордов плеј мора да бира: А) Холандија, Б) Србија, Ц) БиХ?!

Да ли је ово сезона какве се чекала у Ротердаму? Фајенорд после дуго времена личи на тим достојан освајања трофеја. Титула се чека од давне 1999. године. Од тада је освојен само један национални куп. Премало за клуб такве историје и са таквом навијачком армијом...

Ова сезоне мирише на нешто велико. После 10 кола у Ередивизији, Фајенорд дели прво место на табели, а синоћ је у Купу Холандије голом у 90. минуту елиминисао љутог ривала Ајакс. Одавно није била већа еуфорија на популарном Тигању...

Међу најзаслужнијима за успешан почетак сезоне је племејкер Марко Вејиновић. Он је један од петорице фудбалера Фајенорда који су одиграли сваки меч од почетка првенства. Показао се као право појачање.

Тоилико да се у Холандији многи питају зашто за њега није било место у репрезентацији која је доживела дебакл у квалификацијама за ЕП у Француској. Вејиновић је момак српског порекла, рођен у Холандији. Има холандски и српски пасош, помињало се да би могао да дебитује за Орлове код Дика Адвоката, али позив из Србије никада није стигао. Сада га жели и селектор Босне и Херцеговине, Мехмед Баждаревић.

Селектор Холандије Дени Блинд је недавно посматрао меч Фајенорда и потенцијалне репрезентативце, међу којима је и Вејиновић који је прошао омладинске категорије Лале.
„Рекли су ми да сам на Блиндовој листи и да ме је гледао. Такође, имам опцију да играм за Србију или Босну и Херцеговину. Наравно да ми је драго због тога. Али пре свега желим да се фокусирам на Фајенорд. Што боље играм у клубу веће су ми шансе да заиграм за репрезентацију Холандије“, рекао је Вејиновић за холандске медије.

Коментари / 0

Оставите коментар