"Звездаши, тражили сте - гледајте!"

Црвено-бели убедљиво воде на табели домаћег првенства, али посета на "Маракани" није као некада...

Фудбал 30.10.2015 | 22:30
"Звездаши, тражили сте - гледајте!"

Навијачи Црвене звезде годинама су показивали помало ирационалну верност клубу.

У ери Партизанове доминације, док су трофеји за црвено-беле били мисаона именица (за последњих осам сезона освојена је само једна титула и два Купа), на мечеве Суперлиге, против неатрактивних ривала, често је долазило више људи него на утакмице "вечитог ривала" у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Екипу коју је са клупе водио Роберт Просинечки, зависно од тога да ли се плаћала улазница или су капије стадиона биле широм отворене, гледало је између 20 и 40 хиљада навијача, без обзира на двоцифрен бодовни заостатак за црно-белима.

Са тренером Миодрагом Божовићем, Звезда ове јесени игра вероватно најлепши фудбал у последњих десетак година. Нанизала је 12 победа у првенству, у просеку даје нешто мање од три гола по утакмици, има играче попут "златног орлића" Грујића, Катаија или Ибањеза, који плене мајсторијама...

Ипак, посета је лошија него прошле јесени, када је Звезда на 16 званичних утакмица постигла само 18 погодака, каскала за Партизаном у Суперлиги и испала из Купа у осмини финала.

"Што више побеђујемо, све је мање гледалаца", констатовао је Миодраг Божовић раније ове недеље.

Да ли 16 бодова предности над Партизаном демотивише публику? Да ли недостаје фактор "спољног непријатеља", некада отелотворен у лику (одлазећег?) председника ФСС Томислава Караџића?

Да ли су године без озбиљног резултата у Европи убиле елан "обичних" навијача? Колико је утицао негативан публицитет проузрокован кретањем резултата на јулском мечу против ОФК Београда на Врачару - 2:6 (2:0)?

Шта год да је разлог, Звезда је пред утакмице, као што је предстојећа, управо против ОФК Београда (субота, 17.00), дошла до тачке у којој навијачима треба да шаље посебне позиве и "мотивационе поруке".

"Звездаши, хтели сте најлепши фудбал. Дођите да га гледате!", подсетио је заљубљенике у црвено-бело "Гроф" Божовић, путем атрактивног видео клипа, објављеног на Инстаграм профилу Звезде.

Атрактивног, остаје да се види да ли и ефектног...

Коментари / 0

Оставите коментар