Радоњић: Цирбесова повреда је разлог за бригу!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његов тим очекује тежак меч на гостовању Химкију у оквиру трећег кола Евролиге.

Кошарка 30.10.2015 | 13:00
Радоњић: Цирбесова повреда је разлог за бригу!

‘Црвено-бели’ у петак од 18 часова гостују у Москви, а пред тај сусрет оба тима имају по једну победу и пораз у елитном такмичењу.

У престоници Русије Звезда ће бити појачања Владимиром Штимцем и Квинсијем Милером, а без и даље повређеног Немање Дангубића.

“Идемо у госте екипи која је освајач Еврокупа. Ангажовањем играча највећег рејтинга у Европи, показују да имају велике амбиције и у Евролиги. Конкурисаће за сам врх, колико могу, показали су већ против Реала на старту такмичења. Међутим, после пораза од Бајерна у Минхену, сигурно ће показати реакцију, и жељу да одиграју што боље. Ми ћемо покушати да одиграмо добар такмичарски меч, али нас сигурно очекује тежак посао”, нагласио је Радоњић.

Радоњић је нагласио да је ситуација у екипи после серије повреда боља, али да то не значи да нема разлога за бригу.

“Са нама је кренуо и Владимир Штимац, после неколико добрих тренинга и периода аклиматизације Квинси Милер ће сигурно играти у Москви, и надам се да ће то дати додатни мотив играчима. Разлог за бригу је повреда Мајка Цирбеса који има проблема са боловима у леђима, али се надамо да није у питању ништа озбиљно”, истакао је Радоњић.

Стефан Јовић очекује од екипе да одигра борбено, мотивисано, али улогу фаворита препушта домаћину.

“Химки је изузетно јак и квалитетан тим. Незванично, имају највећи буџет од свих тимова у Евролиги, што довољно говори о њиховим амбицијама. Довели су одлична појачања, остали су Копонен и Рајс који су били носиоци игре и у претходној сезони. Под кошем су ту Огустин и Дејвис, ту је и Тодоровић, много добрих играча. Све ово говори да су спремни да направе озбиљан искорак у Евролиги. После Бајерна и пораза, сигурно желе да одиграју мотивисано, на нама је да одговоримо, одиграмо добру утакмицу, и извучемо неке добре ствари које би произашле из те утакмице. Ипак, Химки је фаворит у овом мечу” рекао је Јовић.

Коментари / 0

Оставите коментар