Платини о томе зашто га се појединци плаше?!

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини рекао је да појединци желе да га спрече да се кандидује за председника Светске фудбалске федерације.

Фудбал 30.10.2015 | 18:00
Платини о томе зашто га се појединци плаше?!

Платини је истакао да се ти појединци плаше јер знају да може да победи на изборима.

Етички комитет ФИФА суспендовао је Платинија на 90 дана, заједно са одлазећим председником Фифе Сепом Блатером. Истрага се води против Блатера због такозване нелојалне исплате од два милиона долара, колико је платио Платинију 2011. године за посао који је Француз обављао од 1998. до 2002. године.

Платини је добио новац пре него што је Блатер 2011. године победио на председничким изборима у ФИФА, а обојица су негирали кривицу.

Бивши француски фудбалер је међу седморицом кандидата за председника ФИФА, али је још неизвесно да ли ће због суспензије његова кандидатура бити прихваћена. Избори за председника Фифе биће одржани 26. фебруара наредне године.

“Нисам у казненој колонији или сибирском Гулагу. Пратим развој догађаја. Људи желе да ме спрече да се кандидујем пошто знају да имам шансе да победим”, рекао је Платини у интервјуу за британски “Дејли Мејл”.

Због суспензије Платини не може да учествује у кампањи.

“Суспензија ме спречава да учествујем у кампањи и да се равноправно борим. Али, чак и ако не учествујем, сматрам се кандидатом”, рекао је Платини.

ФИФА је погођена великим скандалом после хапшења неколицине њених званичника у мају у Цириху, у склопу истраге америчких власти о корупцији у светском фудбалу. Блатер је због великог притиска јавности почетком јуна поднео оставку, три дана пошто је добио свој пети председнички мандат.

“Имам утисак да они не желе да бивши фудбалер води ФИФА, пошто не желе да врате фудбал играчима. Али, ја сам једини који има визију. У свој скромности, ја сам најбоља особа која може да води светски фудбал”, навео Платини.

Говорећи о исплати због које се води истрага против Блатера, Платини је поновио да није било писаног уговора већ усменог.

“Био сам пред два Одбора због тога и све је прегледао законски ревизор. Да ли сам обавио посао? Јесам. Да ли је усмени уговор законит у Швајцарској? Јесте. Да ли сам имао право да тражим свој новац девет година касније? Јесам. Да ли сам новац пријавио порезницима? Јесам”, рекао је Платини.

Трочлана изборна комисија ФИФА, предвођена председником Одбора за ревизију Домеником Скалом саопштиће следећег месеца чије кандидатуре ће званично бити прихваћене, после провере интегритета Етичког комитета ФИФА.

Коментари / 0

Оставите коментар