Милош Пантовић, фудбалер Бајерна: За Србију и због златних „Орлића“!

Милош Пантовић је скренуо пажњу на себе после дебија за први тим Бајерна из Минхена, а да Србија може озбиљно да рачуна на њега и у националној селекцији.

Фудбал 30.10.2015 | 13:20
Милош Пантовић, фудбалер Бајерна: За Србију и због златних „Орлића“!

- Наравно да желим да играм за репрезентацију Србије. Добијао сам својевремено позиве и од Вељка Пауновића и од Ивана Томића, селектора млађих категорија, да се прикључим националном тиму, али су ме омеле разне обавезе да бих дебитовао за моју земљу. Већ годину и по сам у контакту са људима из ФСС, а за дрес Србије сам се определио не само из патриотских разлога већ и због чињенице да се у млађим селекцијама одлично ради о чему сведоче велики успеси на Европском првенству у Литванији 2014. и на Новом Зеланду минулог лета - прича Пантовић и додатно објашњава зашто још није дебитовао у дресу са државним грбом:

- Било је све договорено да дођем на пријатељске утакмице са Хрватима, али сам се нажалост дан пре окупљања повредио на првенственој утакмици. Морам да споменем да сам прошле сезоне, али и ове године, имао бројне школске обавезе где ми је најважнији задатак био да положим матуру, што сам и урадио. Поред тога, имао сам обавеза и у младој Бундес лиги и Лиги шампиона, а то су све елементи који су ме омели да дођем у Србију и заиграм за репрезентацију.

Пантовић је сада успешно решио све обавезе и не постоји ни једна препрека да заигра за национални тим Србије.

- Још увек сам млад играч да бих дебитовао за А тим Србије, али то не значи да нећу радити свакодневно да ту и стигнем. На мени је да се доказујем и да дајем све од себе, а о позиву одлучују други.

Дебитовање за Бајерн је било остварење сна за овог нападача, који је шансом да заигра за први тим награђен за одличне наступе у млађим категоријама овог клуба.

- Дебитовати за велики тим попут Бајерна је огромна част и посебна награда за младог играча као што сам ја. Надам се да ћу добити још више таквих позива, а покушаћу да их заслужим залагањем на тренинзима и у утакмицама омладинског тима – истиче Пантовић.

Оно што посебно издваја као привилегију у Бајерну је и рад са Пепом Гвардиолом, тренером који је винуо у звезде многе играче, од којих је најпознатије име Лео Меси.

- Сан сваког младог играча је рад са Гвардиолом. Сама чињеница да имам прилику да радим са њим је велика привилегија за мене и од њега ћу сигурно научити много. Међутим, у младој екипи такође имам сјајног тренера, а реч је о Хаику Вогелу који ми је заиста помогао у каријери - закључио је Пантовић, чији родитељи воде порекло из Ариља.

Вељко Пауновић, светски шампион са „орлићима“ на Новом Зеланду, пун је хвале на адресу Пантовића.

- Ради се о одличном играчу који је више пута позиван за репрезентацију Србије и ми већ дуже пратимо његов рад и игре. Ипак, он је тада кубурио са формом и није био потпуно спреман за СП. Велика је ствар што је дебитовао за Бајерн.

ЛИЧНА КАРТА
Година рођења: 7. 7. 1996.
Место рођења: Минхен
Клуб: Бајерн
Позиција: крилни нападач
Висина: 185 цм
Тржишна вредност: 75.000
Учинак
16 утакмица
5 голова
2 асистенције
900 минута проведених на терену

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миланце

30.10.2015 12:39

Ех стосам навијо навијо сам за бајерн.

ОДГОВОРИТЕ