Ови градови имају највише милијардера

Десет одсто најбогатијих људи на свијету држи 87,7 одсто свјетског богатства, а један одсто тих људи има више од половине свјетских финансија у свом власништву.

Свијет 29.10.2015 | 15:20
Ови градови имају највише милијардера

Одговор на питање гдје живи највећи број свјетских милијардера и није изненађујући.

Као адресу примарног пребивалишта највећи број милијардера има у Њујорку и то је званично од 2015. године. Њујорк је град домаћин за 78 свјетских милијардера.

Укупан број милијардера у Сједињеним Америчким Државама износи 541, а највећи проценат њих је у „Великој јабуци“.

Након Њујорка, на реду је Москва. Поново без изненађења, која је резиденција за 68 милијардера. Њих 68 заједно има 333.9 милијарди долара. У просјеку, то је богатство од 4.79 милијарди по особи.

Број три на листи градова са највећим бројем милијардера је Хонг Конг. Овај град се сматра и глобалним финансијским центром у посљедње вријеме, а интересантно је то да већина милијардера из Хонг Конга су заправо власници касина.

Једини град из Европе на овој листи, у којем живи највише милијардера је Лондон. Он је дом за 46 особа енормног богатства, чија здружена количина имовине броји 133.9 милијарди долара.

Пекинг је пети, и у њему живи 45 милијардера. Један одсто укупног броја милијардера у Кини је из Пекинга, а уједно и град у ком се процентуално највише људи на свијету и обогати.

Дубаи броји 34 дома са власницима милијардерима. Овај град једном годишње произведе једног милијардера, а трећина најбогатијих људи на Средњем истоку живи управо у Дубаију.

Мумбаи, или бивши Бомбај у Индији броји 33 милијардера. Читава Индија има 68 милијардера, а мало мање од половине их живи у главном граду.

Прогнозе и рачуница показују да би Индија број својих милијардера требала да удвостручи у наредних 10 година.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боле

29.10.2015 16:22

Од када то Москва није у Европи? Москва је у Европи а Лондон није. Лондон је у острву које се зове Велика Британија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карл Маркс

29.10.2015 17:06

Потпуно неправична расподјела.

ОДГОВОРИТЕ