Седам кандидата у трци за предсједника ФИФА-е!

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) званично је објавила како је у игри за предсједника седам кандидата.

Фудбал 30.10.2015 | 12:00
Седам кандидата у трци за предсједника ФИФА-е!

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) званично је објавила како је у игри за предсједника седам кандидата. На листи нема Давида Накхида, бившег репрезентативца Тринидада и Тобага, а ФИФА није дала никакво званично објашњење због чега његово име није међу кандидатима.

Претпоставља се да је Накхид испао из игре због тога што уз своју кандидатуру није доставио свих пет номинација од стране националних фудбалских савеза, што је неопходно даа би се ушло у предсједничку трку.

Тако су на листи кандидата за насљедника Сепа Блатера: јордански принц Али бин Ал Хусеин, члан Извршног комитета ФИФА, Мишел Платини, актуелни предсједник Европске фудбалске федерације (УЕФА), Жероме Шампањ, некадашњи генерални секретар ФИФА, Токyо Сексвале, јужноафрички бизнисмен и бивши политички затвореник, бахреински шеик Салман бин Ибрахим Ал Каифа, актуелни предсједник Азијске фудбалске конфедерације (АФЦ) и Ђанни Инфантино, актуелни генерални секретар УЕФА.

Остала је још спорна кандидатура Платинија, која би могла бити накнадно одбачена због његове суспензије од стране Етичког комитета ФИФА. Ипак, уколико му суспензија буде укинута неколико дана уочи избора он ће остати међу кандидатима за предсједника.

Избори за новог предсједника ФИФА-е одржаће се на Ванредном конгресу 26. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар