А Партизану није ваљао?! Срамота!

Мусли МВП октобра најјаче лиге у Европи! Наваро, Руди Фернандез, Љуљ, Бурусис, Арохо... Не, најкориснији играч најјачег шампионата у Европи за месец октобар, чувене шпанске Ендеса (АЦБ) лиге је центар Манресе - Дејан Мусли!

Кошарка 30.10.2015 | 16:20
А Партизану није ваљао?! Срамота!

Бивши кошаркаш Партизана летос је тихо, рекли би незапажено потписао за Манресу, клуб са најнижим буџетом у шпанском првенству. После лоше сезоне у Хумској, у којој је морао да напусти црно-беле како би се створио простор за већу минутажу Николе Милутинова и Ђорђа Гагића, просто се нашао на новом почетку, растзан између жеље да оживи каријеру и стварних могућности.

Међутим, на старту нове сезоне, Дејан Мусли игра као никад до сада! У прва три кола, стално је на граници дабл-дабл учинка - у првом колу имао је девет поена и 10 скокова, у другом 16+9, у трећем, овог викенда у Андори, 19+8. У просеку - 15 поена, девет скокова, две асистенције, 1,3 блокаде и 4,3 изнуђена фаула противника по мечу, довољно да понесе звање МВП-ја Ендеса лиге за месец октобар.

„Ова награда је заслуга тима, тренера и стручног штаба, и прво желим њима да захвалим. То што сам МВП ме засита чини срећним, али сам још срећнији што смо победили у две од прве три утакмице. Веома је важно побеђивати у првим месецима првенства и стећи самопоуздање“ - рекао је Мусли за шпанске медије.

Дејан тренутно има индекс корисности 25,3. Иза њега је кошаркаш Барселоне, Анте Томић (25), трећи је Грк Јанис Бурузис из Лаборал Куће (24,7), па следе Пољак Адам Вашчински (20,7), Црногорац Бојан Дубљевић (20), легендарни Фелипе Рејес (17,7)...

- Не знам ни сам да објасним овакву ситуацију. Не мислим много о томе, не мислим много ни о будућности, само играм кошарку и припремам се за следећу утакмицу. Оно што је важно је тим“, додаје Мусли.

Иначе, ово признање још више добија на значају ако знамо да...

“У Шпанији су играчи из Србије били МВП мечева, али никада нису били најкориснији играчи једног месеца. Ово се догодило први пут и стварно сам почаствован! - закључио је Мусли.

Подсетимо, Мусли припада оној сјајној генерацији јуниора ФМП која је два пута била првак Европе, 2008. и 2009. Тада се и изборио за трасфер у Каху Лаборал, међутим, у сениорској конкуренцији никада није успео да оправда епитет великог талента. Послат је на позајмицу у Фуенлабраду, потом у Мега Визуру где је поново заиграо у континуитету, али се у Партизану, најблаже речено, никада није снашао...

С обзиром на то да центри, по неком правилу, ипак касније сазревају, а да му је тек 24 година, пред њим је још увек лепа перспектива. Долазак у Манресу је изгледа прави погодак јер једино што му тренутно треба јесте шанса да игра, а њу ће у новом клубу сигурно добити.

Коментари / 0

Оставите коментар