Србац: Друштвени дом "под кровом"

Вишенамјенски Друштвени дом у србачкој Мјесној заједници Кукуље, корисне површине 350 метара квадратних, јуче је "стављен под кров". У досадашње радове на објекту, према ријечима активисте и одборника овог села у Скупштини општине Србац Радојице Видовића, инвестирано је око 150.000 КМ.

Република Српска 29.10.2015 | 12:10
Србац: Друштвени дом "под кровом"

Изградња се обављала уз добровољне радне акције мјештана, уз помоћ донација, Кабинета предсједника Републике Српске општине Србац и начелника Драге Ћирића, Општинског одбора СНСД-а, Министарства пољопривреде и бројних фирми, међу којима се посебно истиче предузеће „Бели Бома“, власника Љубомира Видовића из Градишке.

Изградњу новог Друштвеног дома покренули су становници овог Лијевчанског села, а све без мијешања политике, тврди један од најзаслужнијих организатора акције Радојица Видовић.

„Када се заврше сви радови имаћемо у селу најљепши објекат који ће, уз остале јавне објекте, бити део модерне урбане сеоске средине".

Дом ће имати салу са 350 мјеста намјењену за концерте и друге скупове грађана, а посебно за рад и наступе локалног КУД-а „Ђердан“.

У њему ће бити смјештене и канцеларије мјесне заједнице“, с поносом каже одборник Видовић. Он додаје да је за завршетак објекта - увођење струје, воде, изградњу гријања и купатила потребно још око 30.000 марака.

Оптимисти су и вјерују да ће њихов Друштвени дом бити у функцији наредне године, јер се наставља активност на обезбјеђењу материјала за наставак радова.

Начелник Српца Драго Ћирић дао је пуну подршку грађанима Кукуља за које тврди да могу бити примјер многима у општини.
„Општинска управа је пружила помоћ и даље ће помагати тамо гдје грађани настоје да властитим напорима стварају боље услове за живот.

Одборник Радојица Видовић примјер је како треба да ради одборник, јер је у свакој активности у Кукуљама међу првим иницијаторима у рјешавању проблема“, каже Ћирић.

Аутор: С.К.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

То је то

29.10.2015 16:29

Дом у Кукуљама, ето паметни људи, поштују се, а странке оставили политичарима! Чему се расправљати ко је Босић, Павић, Шукало итд, и остале крвопије

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Разбој бб

07.09.2016 22:14

Свака цаст госп.Видовић.Много си уцинио за своје Кукуље-свака ти цаст.

ОДГОВОРИТЕ