Доналд Трамп поново на мети критике

Претенденти на место кандидата Републиканске странке на председничким изборима у САД укрстили су копља на дебати одржаној у Колораду. Фаворити, који уједно имају најмање политичког искуства - Доналд Трамп и Бен Карсон - били су мета оштрих критика од самог почетка дебате.

Свијет 29.10.2015 | 11:10
Доналд Трамп поново на мети критике

Гувернер Џон Касик је осудио њихову "потпуно нереалну пореску политику" и додао да Американци не могу да изаберу за председника некога ко не зна да ради свој посао.


"Треба да изаберемо некога са искуством", рекао је Касик, а преноси Би-Би-Си.

Бен Карсон, пензионисани неурохирург који према анкетама има предност у односу на Трампа, није се много истицао на синоћњој дебати, која је одржана у граду Болдер у Колораду.

Његову пореску политику, која се заснива на такозваним црквеним десетинама, оштро је критиковао Касик, који је такође напао Трампов план за депортацију 11 милиона илегалних миграната и изградњу зида на граници са Мексиком.

Оштра размена речи током дебате довела је у опасност политичка пријатељства неких од кандидата, а посебно гувернера Флориде Џеба Буша и сенатора из исте савезне државе Марка Рубија.

Буш је позвао Рубија, који је у прошлости био његов штићеник, да поднесе оставку на место у Сенату због својих лоших резултата.

На мети напада републиканских кандидата су се нашли и медији, па је тако тексашки сенатор Тед Круз поздрављен снажним аплаузом кад је критиковао домаћине дебате, телевизијску кућу Си-Ен-Би-Си, за подстицање сукоба.

"Питања која су досад постављена током ове дебате указују зашто Американци не верују медијима. Ово није борба у кавезу", истакао је Круз.

У дебати је учествовало десет кандидата: Трамп, Карсон, Буш, сенатори Рубио, Круз и Ренд Пол, бивша извршна директорка "Хјулит-Пакарда" Карли Фјорина, бивши гувернер Арканзаса Мајк Хакаби, Касик и гувернер Њу Џерсија Крис Кристи.

Модератор дебате на телевизији Си-Ен-Би-Ес постављао је питања која су углавном била фокусирана на економска питања, укључујући пореску политику, државну потрошњу и повећање запошљавања.

Учесници дебате су такође морали да одговарају и на питања попут легализације марихуане и америчких закона о ношењу оружја, што је Трампа навело да понови да понекад носи оружје и да му не би сметало да ради са људима који су наоружани.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

29.10.2015 10:52

Послати Доналда Трампа да физицки ради и крампа...

ОДГОВОРИТЕ