"Кад би нам Звезда вратила дуг, били бисмо у плусу"!

Председник Јагодине Горан Милановић рекао је да је укупан дуг клуба 570.000 евра, као и да им само Црвена звезда дугује 625.000 евра.

Фудбал 29.10.2015 | 14:40
"Кад би нам Звезда вратила дуг, били бисмо у плусу"!

"Када бисмо наплатили потраживања и измирили све своје обавезе, били бисмо у плусу", рекао је Милановић на прослави клупске славе Света Петка.

Он је истакао да је Јагодина један од најуспешнијих клубова у Србији последњих година.

"Последних пет година Црвена звезда, Партизан, Војводина и Јагодина су клубови који су остварили најбоље резултате. Јагодина је два пута била четврта у првенству, а једном трећа. Освојила је и Куп Србије, и једини је клуб јужно од Саве и Дунава који је освојио овај трофеј. Три пут је играла квалификације за Лигу Европа", рекао је Милановић.

Председник Јагодине казао је и да тај клуб није само у врху по резултатима, већ и организационо.

"Јагодина је један од четири клуба у Србији ако говоримо о такмичењу, а са становишта инфраструктуре, Јагодина, поред Партизана и Војводине, има најбоље организовану инфраструктуру".

Екипи у првенству не иде најбоље ове сезоне, а први човек "ћурана" објаснио је зашто је клуб одустао од скупог "А" тима, на коме после не би могао да заради.

"Ми смо се определили да нећемо скуп тим, него да ћемо шансу дати млађим играчима. У јуну, када смо почињали ову сезону, одлучили смо да је, после четири-пет година резултатске експанзије, дошао период да окренемо ствари у другом смеру и да кренено у други циклус".

"А то је потпуно реновирани нови тим, са млађим играчима, ослањањем на сопствене снаге, ослањањем на снаге из омладинског погона, и из ФК Табана као наше филијале. Ту одлуку је било тешко донети, било нам је јасно да ћемо у такмичарском смислу имати проблеме и да не можемо очекивати добар резултат. Ипак, нисмо очекивали да ћемо овако стајати на табели", казао је Милановић.

Јагодина је тренутно претпоследња на табели, са 11 освојених бодова после 15 кола. Председник клуба је казао да Јагодина сада треба "да прави свој сопствени производ, и да са њим буде конкурентнија и на српском, али и и на европском и светском фудбалском тржишту".

Коментари / 0

Оставите коментар