Милићеву четири и по године затвора

Марко Милићев осуђен је на четири и по године затвора јер је возилом "мини кантримен" усмртио Луку Јовановића (21) прошлог љета на београдском Бранковом мосту.

Србија 28.10.2015 | 20:55
Милићеву четири и по године затвора

Трећи основни суд је његовом куму Братиславу Весовићу изрекао казну од годину дана затвора због прикривања дјела, односно јер му је помогао да се крије послије несреће и да сакрије "кантримена".

Таксиста Саша Јанковића одуђен је на седам мјесеци условно јер није пријави да је дошло до удеса иако је видео да је "кантримен" оштећен.

На данашњу пресуду тужилаштво, али и окривљени као и породица Јовановић имају право жалбе Апелационом суду. Милићев и Весовић су у притвору, а таксиста се брани са слободе.

Образлажући пресуду судија Светлана Галић је рекла је да је током поступка неспорно утврдјено да је Милићев починио тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја".

Суд је утврдио да је Милићев извршио кривична дјела "тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја" и "непружање помоћи лицу повредјеном у саобраћајној несрећи" јер је кобне ноћи у пијаном стању возио неприлагодјеном брзином и након инцидента није стао да види шта се догодило.

У завршној ријечи Треће основно тужилаштво предложило је суду да Милићева осуди на 10 година затвора, јер је возећи неприлагодјеном брзином изазвао несрећу у којој је 25. јула 2014. године страдао Јовановић, а потом побјегао са лица мјеста, али и из Србије.

За Весовића, тужилаштво је предложило казну од три године затвора за кривично дјело "помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела", а за Јанковића тужилаштво је предложило казну од девет мјесеци затвора због кривичног дјела "неотклањање опасности".

Овај случај је изазвао велику медијску пажњу прошлог љета, с обзиром да је Милићев након инцидента био у бјекству, а мјесец дана касније је ухапшен у Кини и у кратком року је изручен Србији.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири мјесеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест мјесеци кућног затвора.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући.

Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетио "мини кантримен".

Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Одакле

28.10.2015 20:10

Одакле му паре да побјегне у Кину? Брука, каквих све људи има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мара

28.10.2015 20:44

Па зар зивот једног младица који је настрадо вриједи толико..?Како насе правосудје није срамота имају ли они дјецу?Кака смо ми то дрзава?АКО НЕ ЉУДСКА КАЗНА СТИЦЕ И АКО БОГДА БОЗИЈА КАЗНА...БОГ НИЈЕ МАЦКА НЕ ГРЕБЕ ОДМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

28.10.2015 21:03

И то је Република СРБија. Боже помилуј и спаси. Заиста СРБин има што нико други нема!

ОДГОВОРИТЕ