ЛК: Кошмарно вече то бијеше за Челси и Арсенал!

Фудбалери Шефилд Венздеја декласирали су Арсенал са 3:0 у четвртој рунди Лига купа.

Фудбал 28.10.2015 | 16:00
ЛК: Кошмарно вече то бијеше за Челси и Арсенал!

Пред више од 35 хиљада гледалаца домаћи тим успео је да направи изненађење, а још већу главобољу Арсену Венгеру задаће повреде Тија Волкота и Алекс-Окслејда Чемберлена, који су игру напустили још у првих 15 минута.

Већ на полувремену Венздеј је водио 2:0 – у 28. минуту Рос Волас је прецизно шутирао после додавања Пудила, а предност је дуплирао Жоао који је главом постигао гол после убацивања Воласа из корнера.

Све дилеме решене су у 52. минуту, када је домаћин поново после прекида дошао до вођства, овога пута стрелац је био Хачинсон.

Упркос томе што је више од 70% времена држао лопту у ногама, комбиновани тим Арсенала (девет промена у односу на викенд) упутио је само два ударца у оквир гола. Са друге стране, Венздеј је после Њукасла елиминисао још једног члана Премијер лиге и први пут у 13 година дошао је до четвртфинала.

Ново лоше вече доживео је и Челси, а све је почело у 32. минуту када се повредио Дијего Костао. Наставило се ка горем у 52. минуту, када је Вотерс примио лопту на ивици казненог простора, а затим је фантастичним ударцем сместио у горњи угао.

Чинило се да ће све бити готово у регуларном делу, али је у другом минуту надокнаде Челси после корнера дошао до гола, а стрелац је био Лоик Реми.

На почетку продужетка искључен је Фил Бардсли, ’Плавци’ су имали неколико сјајних прилика, али је голман Батленд спасао свој тим.

На крају, одлучивали су пенали, првих девет извођача били су сигурни, а трагичар је постао Еден Азар, чији је једанаестерац у петој серији Батленд одбранио. Занимљиво, Челси је изгубио свих пет пенал-серија са Жозеом Мурињом као менаџером, а Португалцу све више гори под ногама.

Идентичну ситуацију видели смо и на преостала два меча – 1:1, па пенали. У дуелу Хала и Лестера кључни пенал промашио је Марез, који је претходно дао гол у продужетку, док је Евертон прошао Норич после промашаја Нејтана Редмонда.

Лига куп, четврта рунда:

Евертон – Норич 1:1 (пеналима 4:3)
Осман 76 - Басонг 51
Хал – Лестер 1:1 (пеналима 5:4)
Ернандес 105 - Марез 100
Шефилд Венздеј – Арсенал 3:0
Волас 28, Жоао 40, Хачинсон 52
Стоук – Челси 1:1 (пеналима 5:4)
Волтерс 52 - Реми 90+2

среда:
Ливерпул – Борнмут
Манчестер Сити – Кристал Палас
Саутемптон – Астон Вила
Манчестер Јунајтед – Мидлзбро

Коментари / 0

Оставите коментар