Почела је НБА лига!

У ноћи између уторка и среде почела је јубиларна 70. сезона НБА лиге, а тријумфалан старт имали су Чикаго, Голден Стејт и Детроит.

Кошарка 28.10.2015 | 17:00
Почела је НБА лига!

У дербију вечери Булси су на домаћем паркету савладали Кливленд Кавалирсе 97:95, предвођени Николом Миротићем и Дериком Роузом, док су Пистонси били бољи од Атланта Хокса у 106:94.

Дуел Вориорса и Њу Ореланс Пеликанса почео је доделом шампионског прстења домаћима, да би Стефан Кари убацио 24 од својих 40 поена у уводних 12 минута за лагану победу – 111:95.

Нова сезона отворена је свечано у Оракл Арени у Оукланду, где су Вориорси Стива Кера добили шампионско прстење од комесара Адама Силвера, а ту је био и пехар, као и МВП награде за Стефа Карија (лигашки део) и Анреа Игуадалу (велико финале).

Већ у првом мечу Вориорси су ставили свима до знања да намеравају снажно да се потруде како би у сезони којој следи одбранили наслов првака, а блистао је невероватни Кари. Гости из Луизијане су се држали све до треће деонице, када су домаћи преломили меч и отишли на двадесет поена разилике.

Плеј Голден Стејта је наставио тамо где је стао на крају прошле сезоне – убацивши чак 24 поена у уводних 12 минута, од чега је 12 поена дошло шутевима за три, да би сусрет, десети пут у каријери, завршио са 40 поена (9/14 за два, 5/12 за три), седам асистенција и шест скокова. Други најефикаснији у победничком тиму био је резервиста Фестус Езели са 13 кошева (6/10 из игре) и четири скока, док је Андрју Богут додао поен мање, уз по пет асистенција и ухваћених лопти.

С друге стране, у пораженом тиму најбољи је био Ентони 'Обрва' Дејвис са 18 поена и шест скокова, али је погодио само четири шута из игре, уз учинак 10/15 са линије слободних бацања. Резервиста Иш Смит уписао је 'пола' коша мање и девет асистенција, Ерик Гордон додао је 14, а Данте Канингем 13.

Дерби првог дана нове сезоне одигран је Јунајтед Центру у Чикагу, а Булси су на одушевљење свог најпознатијег навијача – председника Сједињених Америчких Држава – Барака Обаме поразили прошлогодишње финалисте Кливленд Кавалирсе на дебију новог тренера Фреда Хојберга.

Гости из Охаја губили су током готово целог сусрета, али су на крају ипак имали напад да стигну до продужетка или победе, иако су домаћи на 75 секунди до краја имлаи осам поена предности. Ипак, Пау Гасол одиграо је сјајну одбрану и 'залепио' Леброна Џејмса, да би затим Џими Батлер одиграо одличну одбрану на три секунде пре краја.

Осим феноменалне одбране, најзаслужнији за стартни тријумф Булса био је Никола Миротић – који је са 19 поена (3/7 за два, 3/4 за три) и девет скокова у потпуности оправдао место у стартној петорци. Веома добар био је и Дерик Роуз са 18 кошева (8/20 за два, 0/2 за три) и пет асистенција, Џими Батлер додао је 17 (6/12 за два, 0/2 за три), а Тони Снел и Ентоан Мур по 11.

У пораженом тиму је најбољи био управо Леброн Џејмс са 25 поена (11/17 за два, 1/5 за три), десет ухваћених лопти и пет асистенција, а најбоље су га пратили Мо Вилијамс са 19 поена (4/8 за два, 3/7 за три) и седам скоква, као и Кевин Лав са 18 (3/10 за два, 3/7 за три), уз осам скокова и четири асистенције.

Последњи меч вечери донео нам је мало изненађење, пошто су Пистонси направили мало изненађење славивши у Џорџији против прошлогодишњег учесника финала Источне конференције.

Хокси нису деловали као тим из прошле сезоне, а гости из Детроита да победе су стигли највише захваљујући одличном скоку на обе стране паркета.

Пистонси су одиграли сјајан тимски меч јер је комплетна прва петорка имала двоцифрен учинак на крају дуела, а највише се истакао Кентавијус Калдвел-Поуп са 21 поеном (3/7 за два, 4/7 за три) и четири скока. Маркиф Морис забележио је 18 поена (5/15 за два, 1/4 за три) и десет скокова, док је Андре Драмонд поред идентичног кошгетерског учинка имао и невероватних 19 ухваћених лопти. Листу двоцифрених комплетирали су Ерслан Иљасова са 16 и Реџи Џексон са 15 поена.

Код домаћих је ситуација била дијаметрално различита јер је најефикаснији био резервиста Денис Шредер са 20 поена (6/9 за два, 2/5 за три), четири асистенције и три скока. Највећу подршку имао је у Плу Милсапу, који је дуел завршио са 19 кошева (5/9 за два, 2/6 за три) и осам ухваћених лопти. Истакли су се још само Џеф Тиг са 18 кошева и Ал Хорфорд са 15.

Коментари / 0

Оставите коментар