Обавио тест очинства и открио нешто чудновато

Отац детета упио је гене свог брата близанца чији ембрион није успео да се развије у материци, да би те гене пренео на сина. То објашњава зашто је отац, барем на папиру, стриц властитом сину

Свијет 28.10.2015 | 10:25
Обавио тест очинства и открио нешто чудновато

Нисте отац вашег сина, али ваш нерођени брат јесте, речено је 34-годишњем мушкарцу из Вашингтона након што је обавио тест за утврђивање оченства и он је тренутно једини познати случај ретког генетског феномена, познатог под називом "људска химера".

Сазнавши да његов син има различиту крвну групу, отац дечака, рођеног прошле године уз помоћ вештачке оплодње, одлучио је да обави тест очинства. Био је непријатно изненађен када је установио да се његов и дететов ДНК не поклапају.

Али, посреди није била грешком замењена сперма, као што је одмах посумњао, већ нешто заиста невероватно.

По препоруци стручњака, обавио је још један тест, ДНК тест порекла који је открио да је прави отац детета заправо његов нерођени брат, односно дечаков нерођени стриц.

Очигледно да је отац детета упио гене свог брата близанца чији ембрион није успео да се развије у материци, да би те гене пренео на сина. То објашњава зашто је отац, барем на папиру, стриц властитом сину.

"Људске химере нису реткост, сами их је врло тешко открити. Најчешће се за њих сазна у оваквим необичним ситуацијама", казао је др Бери Стар, генетичар са Универзитета Сендфорд, у Калифорнији.

Већина људи има два ДНК, по један наслеђен од сваког родитеља, док људске химере имају додатни ДНК. У овом случају он је последица изумрлог и апсорбованог ембриона, али се овај феномен може јавити и у случају трансфузије крви и пресађивања органа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Искрено

28.10.2015 13:57

Ма опалио је он снајку

ОДГОВОРИТЕ