Вучић сутра са Путином

Свијет 28.10.2015 | 08:32
Вучић сутра са Путином

Премијер Србије Александар Вучић наставиће данас вишедневну посјету Москви низом активности, а посјету завршава, како је планирано, у четвртак, 29. октобра, сусретом са председником Русије Владимиром Путином.

Како је најављено, предсједник Владе Србије, заједно са премијером Руске Федерације Дмитријем Медведевим, посјетиће данас Московски међународни форум иновативног развоја “Отворене иновације”, послије чега ће имати низ билатералних састанака.

У четвртак 29. октобра, планирано је да се премијер Вучић састане са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Премијер је, отварајући јучерашњи Пословни форум представника више стотина српских и руских компанија, подсјетио да је Србија једна од ријетких земаља која није увела економске санкције Русији и поручио да ће то остати политика владе Србије, која неће мјењати политички и економски однос према тој земљи.

Он је истакао да је сусрет привредника двије земље показатељ велике заинтересованости Србије и Руске Федерације за развој међусобне економске сарадње.

Како је истакао то је одлична могућност да се предузетници упознају с пословним могућностима у обе земље.

У разговору са руским премијером Вучић је поновио да је Србија доказала свој пријатељски однос према Русији, не уводећи јој санкције, и да ће наставити да јој буде пријатељ, али на “рационалним основама”

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Постено

28.10.2015 10:00

Вуцицу сто не поведе Бају са собом да види Путина узиво а не на ТВ-у

ОДГОВОРИТЕ