Москва: Састанак Вучића и Медведева

Предсједник Владе Србије Александар Вучић састао се у Москви са премијером Руске Федерације Дмитријем Медведевом, са којим ће разговарати о економској сарадњи, на темељу великог интересовања које су српске и руске компаније потврдиле јутрос на Пословном форуму.

Свијет 27.10.2015 | 12:52
Москва: Састанак Вучића и Медведева

"Велика, садржајна, свеобухватна посета, имајући у виду наше разговоре, форум 'Отворене иновације', гдје ћемо се састати са пословним свијетом, и на крају - разговор са предсједником наше земље ", прецизирао је Медведев агенду и циљеве посјете на почетку разговора са Вучићем.

Руски премијер је изразио увјерење да ће садржајна агенда Вучићеве посјете Москви бити на корист руско-српским односима.
Медведев је такође искористио прилику да прокоментарише да Вучић изванредно говори руски језик на шта му је Вучић, на руском, одговорио: "То није сасвим истина. Ја све разумијем, али ми је тешко да говорим."

Премијер Србије рекао је да такође рачуна да ће његова посета донијети резултате. "Сматрам да ће наши односи, односи пријатељства и сарадње, у будућности бити бољи, ако је то могуће", рекао је Вучић.

Вучић и Медведев ће, како је раније наведено на сајту руске владе, размотрити актуелна питања трговинско-економске сарадње, укључујући реализацију заједничких пројеката из области енергетике, индустрије, транспорта и пољопривреде.
По завршетку разговора, планирано је потписивање низа докумената и обраћање медијима.

Вучић борави у тродневној посјети Москви, а раније данас отворио је Пословни форум на којем су представници више од 120 компанија из Србије представили своје могућности руским бизнисменима.

ВУЧИЋ: ПОКУШАЈ ШИРЕЊА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ НА БАЛКАНУ

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је очигледно да на Балкану расту тензије и да су видљиви покушаји свеукупне дестабилизације односа у Подгорици, Скопљу и Приштини, са намјером да се они прошире на Бањалуку, Сарајево и Београд.

"Очигледно је да неко улаже много напора у дестабилизацију односа на Западном Балкану", рекао је Вучић у Москви, наводећи да ће Србија уложити све напоре да сачува мир и стабилност у региону, што је приоритетни циљ.

На питање које снаге дестабилизују регион, Вучић је оцијенио да је довољно погледати ситуацију у окружењу и да ће свима бити јасно о коме је ријеч, пренијели су београдски медији.

"Зашто бих то говорио јавно, довољно је да ја знам, да Влада Србије зна и да предузима кораке. Србија у потпуности успијева да очува мир и стабилност у нашој земљи. То је наш посао, а не да се бавимо осталим земљама", рекао је Вучић.

Он је поновио да су Србији за реформе потребни мир и стабилност, и да ће то Србија умјети да обезбиједи и сачува.

Говорећи о мигрантској кризи, Вучић је рекао да су предвиђања о томе да ће више стотина хиљада њих остати у Србији - глупост и ширење панике.
"Они не желе да живе овдје, али долази зима и морате да им дате ћебе и кров над главом", истакао је Вучић.

Вучић је поновио да ће Србија задржати пристојан и толерантан однос према мигрантима из земаља Блиског истока и да ће грађани Србије показати да су добри људи.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЗАПАЖАМ

27.10.2015 11:54

не иде Вучићу у прилог велика разлика у висини. Ни са Медведовим ни са Путином. Познато је да су мали људи сујетни и љубоморни на оне високе. У старту Вучић је мало хендикепиран, али се надамо да има друге јаке аргументе да убиједи Русе. Мада чисто сумњам. Сједење на двије столице има своје веома ограничене лимите. Није ово вријеме Милоша Обреновића кад није било ни интернете ни фацебоока

ОДГОВОРИТЕ
Name

дода јуниор

27.10.2015 14:00

што не поведе нашег Бају, да и он коју са Путинком и Медеведевим прозбори

ОДГОВОРИТЕ
Name

млинар

27.10.2015 15:20

Несмије нико висе Бају водит јер он одма паре трази. Зато га сад свако избјегава. Нема пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Винчи

27.10.2015 15:47

Даће Бог да се Србија коначно освести и види ко јој је истински пријатељи.Да уз Русију постане јака и економски стабилна, а са њом и Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

27.10.2015 16:54

Јели ово фото монтаза ??? Медведев тако мали , мрсав, као мали сколски децак према Вуцицу хахахахах . Требао би да додје мало у Босну д се најде цевапа, прасетине и јагњетине :Д

ОДГОВОРИТЕ