"Важни су чисти односи Србије и Русије"

Премијер Србије Александар Вучић сматра важним да Србија и Русија имају чисте односе и рачуне и да Београд треба наставити да развија политику добрих односа и војне неутралности.

Свијет 27.10.2015 | 10:58
"Важни су чисти односи Србије и Русије"

Вучић је навео да је циљ његове посјете Москви да се у разговорима са руководством Руске Федерације постигну важни и добри резултати за грађане Србије и за будуће односе двије земље.

"Можемо даље, у још већем проценту, да развијамо наше трговинске односе. Можемо много тога да урадимо на побољшању политичке сарадње. Русија се увек појављује као једна од три најважнија трговинска партнера Србије", рекао је Вучић за "Спутњик".

Он је оцијенио да има има много простора за унапређење сарадње двије земље у области грађевинарства, пољопривреде, и индустрије, али и намјенске индустрије. "Много договора можемо да постигнемо", рекао је Вучић.

Српски премијер је нагласио да је важно да Србија и Русија имају чисте односе и рачуне и да је на таквим темељима најлакше и најбоље градити добре односе.

"Важно је да се постигне договор у вези са отплатом старих дугова према жГаспромуж који имамо због неплаћања гаса у време неких претходних влада", напоменуо је Вучић.

Он је подсјетио да је Србија једна од ријетких земаља у Европи која није увела санкције Русији, и нагласио да је циљ да се граде добри политички односи и да је зато важно наставити са развијањем такве политике, као и политике војне неутралности.

"Мислим да је то добар сигнал Руској Федерацији да можемо да унапређујемо наше традиционално пријатељство у интересу оба народа, у интересу наших грађана", рекао је Вучић и додао да о значају односа двије земље довољно показује његова
тродневна посјета Русији.

Вучић је јуче допутовао у вишедневну посјету Москви, током које ће се састати са руским предсједником Владимиром Путином, премијером Дмитријем Медведовим, те члановима Владе те земље.

Вучић ће присуствовати отварању Српско-руског пословног форума и посјетити Московски међународни форум иновативног развоја "Отворене иновације", а имаће и низ сусрета са представницима руских компанија, подсјећа Спутњик".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Логика...

27.10.2015 10:09

Јел купује Вуциц орузје од Путина или не..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

27.10.2015 10:46

А где су паре....хахахаххаха