Ноле неће бити сам! И Зимоњић стиже на завршни Мастерс!

Уз Новака Ђоковића, на завршном Мастерсу у Лондону учествоваће и Ненад Зимоњић, који се са својим дубл партнером Марцином Матковским квалификовао за ово надметање.

Тенис 28.10.2015 | 13:00
Ноле неће бити сам! И Зимоњић стиже на завршни Мастерс!

До ове седмице, два су места била упражњена у игри парова, а прво од њих попунила је српско-пољска комбинација. И то чак и без сопственог наступа. Јер, како саопштава АТП, пораз Рохана Бопане и Флорина Мергее у првом колу турнира у Базелу, омогућио је Зикију и Марцину да дефинитивно обезбеде пласман.

"Матковски и ја смо у сезону ушли са другим партнерима. Први пут смо играли заједно у Индијан Велсу, где смо и поред тешког жреба стигли до полуфинала. Од тада смо играли прилично добро, остваривали успехе. Мислим да није мала ствар што смо се пласирали на завршни Мастерс када се узме у обзир да смо почели сарадњу тек у марту", рекао је Зимоњић.

Он је двапут освајао то надметање, у оба наврата (2008. и 2010.) са Данијелом Нестором. У 2015. је без титуле, а са Матковским је играо у четвртфиналима Ролан Гароса, Вимблдона и УС Опена, као и у финалима турнира у Мадриду, Лондону и Синсинатију.

"Увек је сјајан осећај када се пласирате на завршни Мастерс. Мени ће ово бити осми, са пет различитих саиграча. Сјајна је то ствар и за Марцина. Сваке сезоне се надате овом пласману, а ја се надам да ћемо до краја сезоне успети да освојимо неки трофеј. Било би савршено да то урадимо баш у Лондону", истакао је наш тениски ас.

Коментари / 0

Оставите коментар