Хаг: Душан Дуњић умро природном смрћу

Хашки трибунал саопштио је данас да је аутопсија показала да је вештак одбране Душан Дуњић (65), који је преминуо прошле недеље у Хагу, умро природном смрћу.

Свијет 26.10.2015 | 18:29
Хаг: Душан Дуњић умро природном смрћу

"Након смрти вештака одбране Душана Дуњића прошле седмице, холандске власти извршиле су аутопсију, којој је такође присуствовао патолог из Србије који је пратио цео поступак. Након резултата аутопсије закључено је да је г. Дуњић умро природном смрћу", наводи се у саопштењу достављеном Тањугу.

Дуњић је био стручњак за судску медицину из Србије. и требало је прошле седмице да сведочи на суђењу у предмету Ратка Младић, подсетио је Хашки трибунал.

"Дуњић је прошлог четвртка требало да сведочи у судници, али је пронађен мртав у хотелу Краун плаза у Хагу. Пронашли су га службеник хотела и представник Међународног суда", наводи се у саопштењу.

О томе је, додаје се, одмах обавештена хитна служба, која је потврдила смрт Дуњића, а холандске власти почеле су да спроводе истрагу о његовој смрти.

Иначе, Дуњић је до сада у више предмета седочио пред Међународним судом.

Био је вештак тужилаштва на суђењима у предметима Милан Милутиновић и други, Властимир Ђорђевић и Рамуш Харадинај и други.

На суђењима у предметима Радован Караџић, Станислав Галић, Драгољуб Кунарац и други и Вујадин Поповић и други, Дуњић је сведочио као вештак одбране, наведено је у саопштењу Трибунала.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

птица

26.10.2015 17:30

Колико само српске смрти у вези хаског трибунала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

26.10.2015 17:42

Звуци глупо али у том квази суду је огроман број умрлих срба под цудним и сумњивим околностима !Наравно у односу на друге оптузенике других националности.Они срби који нису умрли су теско обољели од карцинома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

26.10.2015 19:19

Ето,кад казу ти из Хага онда мора да је тако.Да вам цовек (не)поверује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

26.10.2015 19:56

Знаци да се невјерује ни српском патологу који је био присутан. Иронија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХА

26.10.2015 20:58

ПА ШТА ЈЕ ТРЕБО , ДА И ОН ОМРКНЕ А НЕ ОСВАНЕ

Name

Михаило Микиц

27.10.2015 01:19

Зивимо у времену када не моземо вјеровати ни најродјенијем сроднику своме а камо ли неком паталогу из Србије!