Најмлађа у клубу "500" - Андреа Лекић!

Српска рукометашица са 28 година постигла преко 500 голова у Лиги шампиона, што до сада нико није успео. Куриозитет је и чињеница да Андреа игра на позицији средњег бека, организатора игре.

Остали спортови 27.10.2015 | 14:20
Најмлађа у клубу "500" - Андреа Лекић!

Убедљива победа Вардара над Хипом у Бечу (38:25) током другог кола женске Лиге шампиона, донела је занимљив рекорд једној од најбољих рукометашица данашњице, Андреи Лекић.

Први од четири гола колико је постигла у победи свог тима, био је јубиларни 500-ти у најпрестижнијем клупском такмичењу, Лиги шампиона.

Тако је постала прва и једина Српкиња у клубу "500" и са 28 година најмладја од свих активних рукометашица којима је то пошло за рукомет пре ње.

Прва на листи активних играчица је Мађарица Анита Горбиц (33 године, Ђер) са 741 голом, следи Норвежанка Лин Кристин Ригелут (31 година, Ларвик) са 600, затим Црногорка Катарина Булатовић (31 година, Будућност) са 557 и Бразилка Александра До Насцименто (34 године, Баиа Маре) са 513 голова.

Андреа је тренутно на 503 гола у својој деветој узастопној сезони у Лиги шампиона.

Престижно клупско такмичење почела је да игра 2007.године у дресу љубљанског Крима. Највећи успех остварила је са мађарским Ђером 2013. године када је освојила Лигу шампиона.

Играла је још једно финале у коме је пехар измакао због мање постигнутих голова у гостима.

Боје скопског Вардара брани већ трећу годину са билансом од два изгубљена полуфинала у предходне две сезоне Лиге шампиона. Лекићева је два пута је била други стрелац елитног такмичења, а да јој при томе голови нису били приоритет јер игра на позицији средњег бека.

Ипак, константна форма и континуитет одличних игара су оно што је пре голова држи у врху најпознатијих и најцењених играчица планете, а то је поред других бројиних награда, препознала и Међународна рукометна федерација када јој је 2013. године уручила признање за најбољу на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар