КК Партизан дугује 6,5 милиона евра!

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да је на дан избора нове Управе утврђено да црно-бели дугују 6.504.530 евра.

Кошарка 27.10.2015 | 13:00
КК Партизан дугује 6,5 милиона евра!

Од тих 6,5 милиона, 3.624.000 евра односи се на играче, тренере и стипендије. За банке и краткорочне зајмове отпада 1.398.740 евра, за домаће и стране добављаче 872.317 евра, а порској управи 501.172 евра

Обавезе према радној заједници износе 99.911, док је под ставком остало назначено 8.390 евра.

"Консолидацијом финансијске ситуације и враћањем поверења, како поверилаца тако и будућих играча, спонзора и сарадника клуба, биће створени неопходни услови за прављење такмичарских успеха на које је јавност навикла, али овог пута уз економски одрживо пословање", наводи се у саопштењу.

У складу са принципима транспарентног пословања и начином на који ће Партизан у будућности функционисати, клуб на себе преузима обавезу да редовно обавештава јавност о финансијском стању и корацима који се предузимају у циљу консолидације клуба.

Партизан је захвалио компанији НИС која је остала уз клуб као практично једини велики спонзор.

"У претходних месец дана, чланови управе су обавили разговоре са поприлично великом листом поверилаца који имају своја потраживања према клубу и објаснила им да ће до измирења обавеза доћи, али уз исказивање велике дозе стрпљења и уважавање стања у целокупној српској привреди које је без икакве сумње тешко. У том духу, постигнути су договори о новим временским оквирима и методологији враћања приспелих обавеза. Овом приликом клуб се захваљује свима на разумевању и пре свега уложеној доброј вољи да договора додје и на тај начин се избегне сценарио по којем би клуб морао да прогласи стечај и стави кључ у браву".

Из клуб апелују на навијаче да у једној од најтежих ситуација у историји дођу у што већем броју у Пионир и подрже млади тим који предводи нови тренер Петар Божић.

"Да ли је уопште потребно наглашавати колико је овом младом тиму потребна помоћ са трибина? Добро познати хук под сводовима Пионира и емоција по којој је КК Партизан увек био препознатљив можда ће довести до тога да међу овим момцима поникне неки нови Ђорђевић, Даниловић, Дивац, Кићановић, Далипагић, Ребрача, Паспаљ, Томашевић, Дробњак, Величковић... Заједно цемо пребродити све и на крају се радовати новим успесима нашег клуба", наводи се у саопштењу.

Нова управа клуба као један од важних задатака поставила је унапређење пословања у области маркетинга, јер Партизан, као један од највећих кошаркашких брендова на овим просторима, дужан је да учини све како би успео да створи независан начин финансирања и тако себи обезбеди додатну финансијску ињекцију која це редовно снабдевати клуб и помагати му да послује што је могуће више из сопствених извора.

"Није увек лако, али је увек лепо навијати за Партизан. Видимо се у Пиониру", поручили су из Партизана цитирајући цувену реченицу Душка Радовића.

Коментари / 0

Оставите коментар