Мото ГП: Роси бојкотује трку у Валенсији?!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси признао је да није сигуран да ли ће возити на последњој трци сезоне после инцидента са Марком Маркесом.

Остали спортови 27.10.2015 | 17:00
Мото ГП: Роси бојкотује трку у Валенсији?!

Возач Јамахе ће стартовати са самог зачеља на Великој награди Валенсије, 8. новембра, пошто је установљено да је намерно натерао Маркеса да оде прешироко у кривини 14. на недељној трци у Малезији, а потом је уследио контакт и млади Шпанац је излетео са стазе. Томе су претходили оштри окршаји њих двојице у којима су обојица претерали.

Иако је задржао треће место на стази „Сепанг“, иза Данија Педросе и Хорхеа Лоренцу, његова предност у односу на тимског колегу се истопила на седам бодова. Сама казна ће му отежати посао у одбрани те предности у Валенсији, а ’Доктор’ је очигледно толико бесан због ње да размишља о томе да бојкотује затварање сезоне из протеста.

„Можда нећу ни стартовати у Валенсији, морам да одлучим. Казна није фер јер нисам натерао Маркеса да падне. Понављам, жао ми је зато што је пао јер сам само желео да га изнервирам. Увек сам био фер возач, први бод са лиценце ми је одузет јер сам направио малу грешку у квалификацију, иако ништа нисам коштао Лоренца (који је остао на пол позицији иако га је Роси успорио)“, рекао је Роси.

У свом објашњењу коментара да Маркес жели да Лоренцо освоји титулу, Роси тврди да је добио потврду менаџера возача Репсол Хонде Емилија Алсаморе да је такав случај.

„Рекао сам већ у четвртак, све ово је због онога што се десило у Аргентини и Асену. Добио сам потврду од Алзаморе, рекао ми је да Марк сматра да је због мене изгубио титулу. Он је без сумње лош губитник“, нагласио је Роси.

Коментари / 0

Оставите коментар