Није хтјела она њему, зато ће он њој: Грујић о ЛШ!

"Ако уђемо у Лигу шампиона, онда ме ни Барса неће одвести", поручује млади везиста Црвене звезде, али и упозорава да је још прерано за еуфорију.

Фудбал 27.10.2015 | 13:20
Није хтјела она њему, зато ће он њој: Грујић о ЛШ!

Да је остао стари систем такмичења, Црвена звезда би већ сада могла да почне са припремама за прославу титуле, као и плановима како да се коначно домогне групне фазе Лиге шампиона.

Црвено-бели после првог круга (15 кола) имају 41 бод, чак 14 више од другопласираног Борца из Чачка, а 16 од "вечитог ривала" и актуелног шампиона Партизана.

Бодови ће се, међутим, уочи трећег круга, односно плеј-офа и плеј-аута, делити, тако да ће разлика бити дупло мања, што и није безбрижна предност.

О томе, као и својим сјајним партијама ове сезоне, атмосфери у тиму, интересовању иностраних клубова и другим темама, за МОНДО је причао Марко Грујић.

Млади везиста бљеснуо је у последњих неколико утакмица, иако на почетку сезоне није деловало да ће имати улогу једног од кључних играча у тиму Миодрага Божовића.

"После првог тренинга који је имао са нама, тренер ми је рекао да имам потенцијал, али је проблем у снази. То ми је поновио и после пријатељске утакмице са Мордовијом уочи почетка Суперлиге. Зато сам појачао рад у теретани и после тога ме је ставио у тим", открио нам је Грујић.

Чим је добио шансу у стартној постави, 19-годишњи везиста ју је оберучке прихватио и максимално искористио. Чак толико да су му по завршетку утакмице са Борцем из Чачка навијачи са западне и источне трибине стадиона Рајко Митић скандирали име!

"Не могу да опишем како сам се осећао у том тренутку! Нисам одмах схватио, али када сам чуо да вичу 'Груја, Груја', срце ми је заиграло од среће. Нисам очекивао да би толико брзо могло да се догоди тако нешто. То је привилегија", искрен је високи Београђанин, који без обзира на кратко искуство већ подиже публику на ноге својим потезима.

Грујићев таленат одавно су приметили скаути много богатијих клубова од Црвене звезде, међутим, он још нема у плану да се сели.

"Не сметају ми писања медија о интересовању других клубова. То ми, уз игре на терену и подршку навијача, само појачава самопоуздање и тера ме да будем још бољи".

Летос се његово име доводило у везу са Удинезеом, Јувентусом, Ромом, а потом су почели да се помињу и енглески клубови: Манчестер јунајтед, Челзи, Евертон (чији је директор недавно и био у Београду да га уживо види на делу).

Питали смо га да нам хипотетички каже, ако би морао да изабере, у којем од тих клубова би наставио каријеру.

"Волео бих у Енглеску! Волим тамошњи амбијент на стадионима, када је публика близу терена и преноси енергију на играче. Немам омиљени клуб, али сигурно не бих одмах отишао у неки од највећих. Прво бих у неки мањи, па онда даље... Наравно, не кажем да ће Енглеска бити моја наредна дестинација", насмејао се Грујић, схвативши да би његова изјава могла да се протумачи и као да већ зна где ће после Црвене звезде.

Због тога је и поновио да још не планира да иде из Београда.

"Волео бих да освојимо титулу, па да играмо квалификације за Лигу шампиона, а ако уђемо у њу, онда ни Барса неће моћи да ме одведе! Једино ако стигне 'непристојна понуда', тада ће бити на клубу да одлучи, јер сви знамо у каквој је ситуацији тренутно Звезда", свестан је Грујић чињенице да би његовом продајом клуб могао да реши добар део финансијских проблема.

Ипак...

"Нисам имао прилику да гледам Лигу шампиона на 'Маракани', па бих зато волео да играм у њој као члан Црвене звезде. Да надокнадимо пропуштено из утакмице са Ренџерсом 2007", још једном је ставио до знања колико му је стало да остане у вољеном клубу, у којем је и поникао.

Наравно, да би Црвена звезда уопште и стигла до прилике да се бори за место у групној фази елитног такмичења, потребно је да освоји титулу у домаћем првенству.

За сада су црвено-бели на одличном путу.

"Да је стари систем такмичења, првенство би већ било готово. Овако, ако останемо на +16 у односу на Партизан, бићемо у идеалној позицији, мада не смемо да се опустимо. Треба очекивати и неки наш кикс, али верујем да на зимску паузу можемо да одемо са овом разликом".

Грујић је, ипак, опрезан.

"Нико није могао да очекује овако нешто. Оволику разлику и овакву серију победа. У последње време играмо као из бајке, постоји еуфорија међу навијачима, већ се прича о Лиги шампиона. Ми играчи, међутим, морамо да останемо чврсто на земљи и да задржимо концентрацију. Не смемо да примамо голове као против Борца, и то два", прича овај 19-годишњак као да су иза њега године и године искуства играња на професионалној сцени.

Атмосфера у тиму је заслужна за све

Као најважнији шраф у црвено-белој машинерији која хита ка освајању титуле, Марко Грујић је истакао одличну атмосферу у тиму.

"То је најбитније! То је кључ! Странци су се стварно фантастично уклопили и све то заједно је предуслов за добре резултате", свестан је млади фудбалер. Док је на терену, високи везиста најбоље сарађује са Мичелом Доналдом, уз којег чини застражујући тандем који треба проћи пре него што се дође до одбрамбене линије.

"Одлично смо се уклопили и мислим да се баш добро допуњавамо на терену. Захваљујући њему сам и постигао четири гола у пет утакмица. Када осетим да бих могао да допринесем у офанзиви, ја му кажем да он остане и затвори ме. Некада он оде напред, а ја останем", прича Грујић и додаје да му комуникација са Холанђанином није проблем.

"Причамо на енглеском, али зна и основне речи српског које су потребне на терену. Уме да каже 'ледја', 'повратна' и слично".

Коментари / 0

Оставите коментар