Мистерија: Од чега живе Карађорђевићи

Породица Карађорђевић из буџета прима 34 милиона динара за одржавање двора, међутим, крију чиме се заправо баве у животу, имају ли плату и одакле им новац за бахаћење, путовања и пријеме.

Свијет 26.10.2015 | 07:28
Мистерија: Од чега живе Карађорђевићи

Док се принчеви Петар ИИИ и Александар ИИИ Карађорђевић бахате уз алкохол и луксузне аутомобиле и уживају у лудом проводу с девојкама, нико до дана данашњег не зна од чега живи и на који начин се заправо издржава породица Карађорђевић у Србији.

Наиме, ове године је из буџета Републике Србије опредељено 34 милиона динара за Пројекат одржавања и презентације дворског комплекса на Дедињу, међутим, Карађорђевићи никада нису желели у потпуности да открију на који начин финансирају своја скупа путовања, луксузне одморе, пријеме, као ни то од чега принчеви тренутно живе.

Принц Александар ИИИ, који се, како је Курир писао, фотографисао голог стомака с девојком која му лиже брадавицу, радио је као менаџер у Сан Франциску. Међутим, откад се прошле године вратио у Србију, овај принц није имао баш превише пословног успеха. Он је у марту отворио у Београду текила-бар, али га је убрзо затворио, јер му је, како је признао, пословни партнер украо новац.

Александар воли моторе и ноћне изласке. Од свих принчева највише је везан за Србију и стално је у Београду. Међутим, након лошег искуства с баром, осим што повремено ради као ди-џеј, непознато је да се било чим другим бави - каже извор Курира близак породици Карађорђевић. Александар, иначе, како су медији писали, у вези је с кћерком редитеља Емира Кустурице Дуњом.

С друге стране, његов брат Петар, који се фотографисао с пиштољем у руци, а овековечен је како симулира секс иза пролазнице, наводно ради као дизајнер у Њујорку.

Оно што је необично јесте то што је принц Петар на свака два-три месеца у Србији. Никоме баш у његовом окружењу није јасно како успева да с честим путовањима одржава посао - додаје наш саговорник.

С друге стране, познато је да принцеза Катарина, маћеха Петра и Александра, има трговачке фирме у САД и Грчкој, а претпоставља се и да њихов отац, престолонаследник Александар ИИ Карађорђевић, прима британску пензију, међутим, како те фирме раде и колики су њихови приходи нико не зна.
- Бавим се оним зашта ми је остављен простор - рекао је недавно Александар ИИ Карађорђевић, додајући да они који су по закону дужни да знају одакле долази већина његових прихода, то и знају.

Ни у прес-служби породице Карађорђевић нису желели да открију на које све начине ова породица остварује приходе:

Немамо коментар.

Ништа мање порочни од принчева Петра ИИИ и Александра ИИИ нису били њихови преци. Најпорочнији међу њима био је Ðорђе, најстарији син краља Петра И, који се одрекао престола у корист брата.

Прича се да је тако брзо возио аутомобил да је једном из седишта испао његов телохранитељ у једној кривини. Александар И, каснији краљ, убијен у Марсеју, а волео је да одлази у јавне куће. У једној таквој направио је ванбрачно дете.

РЕАГОВАЊА

Матија Бећковић, писац и члан Крунског савета

У РАДОВАЊСКИ ЛУГ

Можда би принчеве Петра ИИИ и Александра ИИИ Карађорђевића требало одвести у Радовањски луг, тамо где им је деда завршио.

Јошка Броз, Комунистичка партија

САМО ШТЕТА ЗА СРБЕ

Принчеви ништа не доприносе српском народу, само му штете. Док се они иживљавају, грађани Србије, који им то иживљавање плаћају, немају шта да једу.

Даница Драшковић, СПО

НИСУ НИ ЕНГЛЕЗИ БОЉИ

И у Енглеској се млађи син принца Чарлса и Дајане спорно понашао. Вероватно је томе разлог константни притисак под којим се принчеви налазе.

Емир Кустурица, редитељ

СЕНЗАЦИОНАЛИЗАМ

Стварно немам времена да се бавим сензацијама док сам на снимању филма!

Извор: Курир

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

xxx

26.10.2015 06:39

Коме сметају Карадјордјевићи? Већина младих по Београду тако се проводи , никоме не смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

26.10.2015 07:51

омладинац је до 27год

Name

ЖИКА Ж

26.10.2015 07:03

ДОДИК ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА СКУЦО 600 И ВИШЕ МИЛИОНА, ПА КАД СЈЕДНЕ У ПЕНЗИОНЕРСКУ ФОТЕЉУ МОЋИ ЋЕ ГОДИШЊЕ ДА СЉУПА МИЛИОНЧЕ, А ЛОЗА МУ ОД ТРАКТОРИСТЕ И ПАПРИКЏИЈЕ ИЗ БАКИНАЦА. КРАЉ ЈЕ СВЕТИЊА ЗА ВАС СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђорђе

26.10.2015 07:18

Тако им је и дјед, побјего 41, са свим златом и новцем у Енглеску, а тражио да Словенци, Хрвати, Бошњаци, Црногорци, Македонци бране Србију и Југославију од фашиста, ето одакле им паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

26.10.2015 07:59

Дали ви Господине знате да свака дрзава када поциње рат склања Круну у иностранство.Требао би да знас да је Круна симбол сваке дрзаве па и србије.Само комуњаре могу да поставе таква блесава питања као ово од цега зиве Карадјордјевици?А, сто се тице коментара Академика Бецковица боље би било да се не јавља јер је он у каријери освједоцени комуниста , да није неби му титова властдва пута додјељивала седмојулску награду.За оне који незнају какав је то дан 7 јули у српској историји нека оду на Гугл и тамо це наци одговор.

Name

Милутин, Бања Лука

26.10.2015 07:21

На жалост, сви наши Племићи и Предсједници се понашају слично, заклињу се у народ а с друге стране се страховито богате. Свака ћаст нашим војсковођама који су били искрени борци и оћували народ. Погледајте само Милета, Вучића, Николића, Милошевића, Карађића, Плавшићку, ма не требам ни да набрајам све је познато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂОРЂЕ

26.10.2015 07:36

ПУНО ХВАЛА ТЕБИ ЂОРЂЕ НА ИНФОРМАЦИЈИ ДА СУ СЛОВЕНЦИ, МАКЕДОНЦИ А ПОСЕБНО ХРВАТИ И МУСЛИМАНИ БРАНИЛИ СРБЕ И СРБИЈУ! ЂОРЂЕ ТИ СИ К..ТОН ОД СРБИНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

26.10.2015 07:48

човјек није рекао Србију, већ Југославију, читај мало к...

Name

народ нема никада напредка

26.10.2015 08:14

Историја говори да су Срби увјек пропадали као народ и тешко су се опораљали од своји лоповски вођа. који су бјежали од рата или закона са ноторним богаствима по страним државама на своја одредишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто Б.

26.10.2015 08:52

Коју историју си ти читао?И чију?

Name

спартак

26.10.2015 10:28

Хрисцански није..Нека се сами запитају дал их народ воли И дал их народ треба!? Мени су брука за мој народ...Ионако незнају говорити српски језик !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карађорђе

18.03.2016 19:39

Ти не знаш да пишеш!

Name

Михаило Микић

26.10.2015 15:01

Од чега живе Карађорђевићи неби требала да буде наша већ њихова брига, а држава СРБија требала би да поведе само бригу о томе да њезини грађани па међу њима и Карађорђевићи свој порез уредно држави плаћају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главоња

01.06.2020 15:27

Ма накацили се српском народу на грбацу ко лх само доведе требо их је код себе куци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин зељан мира

24.02.2023 13:43

Посто су Карадјордјевици пријатељи енглеске Кроне како то да Енглеска мрзи србе и подмеце Србији ногу.

ОДГОВОРИТЕ