Лоренцо: Роси је требало да остане без бодова!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо верује да је његов тимски колега Валентино Роси требало да добије оштру казну јер је избацио Марка Маркеса са трке у Малезији.

Остали спортови 26.10.2015 | 14:20
Лоренцо: Роси је требало да остане без бодова!

Роси је добио три казнена поена за контакт са Маркесом до којег је дошло док су се борили за треће место на стази „Сепанг“, због чега ће стартовати са зачеља на последњој трци сезоне у Валенсији за две недеље.

До инцидента је дошло пошто су се Маркес и Роси међусобно претицали на ивици контакта, пошто је Италијан успорио, а возач Репсол Хонде ударио у њега, а ’Доктор’ га одгурнуо. Бранилац титуле је одустао, док је деветоструки светски шампион наставио трку и као трећепласирани прошао кроз циљ, иза Данија Педросе и Лоренца.

„Мислим да то није добра одлука. Он је избацио Марка из трке, па Марк није освојио ниједан бод, а он је добио 16. Мислим да то није фер, а можда због свог имена ни не може да добије оштрију казну овога пута. Не могу да верујем, јер није фер у таквој кривини усправити мотор да би други возач пао. Али, то се десило, дирекција трке је донела одлуку и ми морамо да је поштујемо, али се ја не слажем са њом“, рекао је Лоренцо.

Упитан шта би била права казна за Росија, Лоренцо је одговорио:

„Минимум би требало да добије исти број бодова као Марк. Он није завршио трку и није добио ниједан бод и тако би требало да буде и са Валентином“.

Лоренцо је такође нагласио да ће тај инцидент променити Росијев имиџ широм свету.

„Не само ја, већ велики број људи ће изгубити поштовање према њему као спортисти. Он је један од највећих возача у историји, али ће велики број људи променити своје мишљење“, нагласио је Лоренцо.

’Доктор’ је, међутим, испраћен овацијама на стази „Сепанг“, а Лоренцо звиждуцима, који му нису страни ни пред домаћим навијачима. Шпанац је, иначе, одмах после доделе пехара напустио церемонију проглашења победника, па су само Педроса и Роси попили победнички шампањац. Своју одлуку је образложио тиме да се осетио уморно и да му се вртело, па је морао да оде да попије воду.

Пред одлучујућу трку сезоне, која је заказана за 8. новембар, Роси има седам бодова више од Лоренца.

Коментари / 0

Оставите коментар