Иванић се повлачи с врха ПДП-а!

Младен Иванић, предсједник ПДП-а, изјавио је данас на конференцији за медије да се неће поново кандидовати за предсједника странке.

Република Српска 25.10.2015 | 17:00
Иванић се повлачи с врха ПДП-а!

На Сабору ПДП-а, који ће се одржати 28. новембра, Иванић се, како је поновио, неће поново кандидовати за руководећу функцију.

Додаје да ће највјероватније остати почасни предсједник ПДП-а.

"Увјерен сам да је потребно уводити нове људе у политички живот а као неко ко ће највјероватније бити почасни предсједник остаћу члан ПДП-а и бићу врло ангажован. Рекао бих да ћу добити пуно ширу слободу и још више дјеловати на афирмацији ПДП-а", истакао је он.

Иванић је рекао да је на сједници Главног одбора ПДП-а оцијењено да су закључци Народне скупштине РС неприхватљиви и да ће Савез за промјене адекватно одговорити. Прецизирао је да није за излазак народа на улицу али да ни то не искључује.

"Закључке Народне скупштине сматрамо потпуно непримјереним и врло лошим зато што од РС праве диктаторску земљу у којој се за политички рад пријети суђењем", наводи Иванић. "Нас је бирао народ, а не СНСД. Ми за свој рад одговарамо народу, а не СНСД-у. Ко је њима дао мандат да одлучују шта је исправно а шта није?"

Иванић је додао да је то примјер како СНСД, али и ДНС и СП, воде народ у сукобе, те прецизирао да се не може наставити нормалан рад Народне скупштине РС док се закључци не ставе ван снаге.

"Ја нисам за улицу и никад нисам био за њу, али не искључујем ни њу ако не буде реакције. Моје мишљење је да не треба улица, али моје мишљење је и да се не може очекивати прихватање антиуставних и антизаконских, потпуно недемократских закључака и сагињање главе због неког начелног јединства", истакао је Иванић.

Позвао је Високи судски и тужилачки савез да одговори зашто је један од судија, не прецизирајући о коме се ради, ушао у политичку борбу, те да је то доказ о директном мијешању политике у рад правосуђа.

Такође, рекао је да ће ПДП осталим странкама Савеза понудити да заједно изађу на наредне локалне изборе.

НН

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

за похвалу

25.10.2015 16:03

Веома демократски за примјер. Па нек неко казе да код нас нема нормалних политицара

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

25.10.2015 19:08

Ова одлука је за похвалу - гледано политицки. Госп. Иваниц је као економиста један обицан лаик. Хвала за досадсње унапредјење економског стања - надам се искрено Његовој оставци на свакој функцији..

Name

ДР

25.10.2015 16:05

ИВАНИЋУ КАКО ЋЕТЕ СРУШИТИ БАГРУ? БЕЗ УЛИЦЕ НЕ ИДЕ. ВИДИТЕ ДА РАЈКО ДУКИЋ ИЗ МИЛИЋА ТУЧЕ ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА. БРАНИТЕ СИРОЧАД ТО ВАМ ЈЕ ОБАВЕЗА! ПРЕДУЗИМАЈТЕ НЕШТО! ОВО НЕМА ГРАНИЦА. СТРАШНО ДА СТРАШНИЈЕ НЕ МОЖЕ БИТИ! НЕМА СЕ ВИШЕ ШТА ЧЕКАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улица

25.10.2015 20:09

А ти би као изасао на улицу и Протесте. Било би вас као у Црној Гори пар хиљада. За улицу је потребна критицна маса. Без сто хиљада људи се не излази на улицу. А какви сте, неби вас изасло ни десет хиљада.

Name

Рашо Дабић

25.10.2015 21:01

Е улицо и ти си ми јако му.о. Ајд престави се ако си мангуп, ваљда неко стоји иза тебе.

Name

Одједном

25.10.2015 16:06

Зашто баш сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

25.10.2015 16:10

Хиња стара!тек долазе теска и претеска догадјања,узиваце као медвјед у зимском сну до 2018 у предсједниству,после опет нека фотеља супер плацена а без одговорности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

25.10.2015 16:20

Ово је у политици невјроватно. Иваницу нека се Миле угледа на тебе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

25.10.2015 16:30

Лисац је то! што је могла партија да му да дала му је и 'ајд сад здраво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

25.10.2015 16:35

Слабо је вас народ бирао. Немој да петљас. Једва сте и цензус пресли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цензус велиш?

25.10.2015 16:58

Цензус се не прелази гласовима, вец КУПОВИНОМ свенародним парама, а свенародним парама може располагати само ВЛАСТ.

Name

једва

25.10.2015 17:47

Цензус 3%, имали преко 7%, треце мјесто по броју посланика

Name

Питање

25.10.2015 18:21

Велико је питање засто се повлаци? Мислим да је један од разлога јацање Русије и руског утицаја на Балкан, а он ту нема ста да тражи. Но, како год, сад остаје да се види има ли опозиција иоле спремног цовјека за политицку борбу са власцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

25.10.2015 19:27

Морам ипак додати да овдје не постоји политицка борба у правом смислу те ријеци него обрацуни којекаквих интересних кланова који су веце или мало мање зло по овај несретни народ, с тим да блентави народ вец 20 година, непогесиво изабира најгоре по себе. Уствари, народ јос никад није промијенио власт на изборима, демократским путем. СДС је први пут досао на власт пред сам рат, касније је Милорад досао на власт пуцем. Овај народ није у стању замијенити власт. То само показује менталн и склоп овог народа. Сто заслузује, то и има. Ти се питас, да ли има нека политицка снага која мозе добити изборе. С оваквим народо, одговор је јасан, нема, нема везе ко је на власти. Да је Хитлер на власти, ови, овакви би гласали за њега. Њихов ментални склоп није у стању прихватити цињеницу да им је неко дао у задатак да себи изаберу власт. Сто се њих тице, они се ту не петљају. Нека се властодрсци обрацунају медју собом. Фуј

Name

Никола

25.10.2015 19:31

Народу не мозес удовољити. Не видим ниста лосе у томе сто се даје простор младјим људима. То сто се неце кандидовати не знаци да неце активно уцествовати у политици и подрзавати партију коју је основао. По мени, похвално!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гага

25.10.2015 19:32

Свака цаст ријетки господине Иваницу. Једини сте политицар у БиХ који се добровољно повлаци са врха странке а остали би пустили крв да остану на целу странке. Дали сте домаци задатак осталим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ППДПЕЕЕЕ

25.10.2015 19:33

Е ДА САМ И ЈА СЕ ДРУЗИО СА ВУКОМ ХАМОВИЦЕМ, ЗЛАТКОМ МАНДЗУКОМ ,ИТД ИТД И ЈА БИХ ПРОМЈЕНИО ДРЗАВУ, А НЕ ПАРТИЈУ....МЛАДЕНЕ, МЛАДЕНЕМ ОЈ МЛАДЕНЕ....НАС ИЗ СРБЦА ЗАБОРАВИО СИ, А ЗЕНА ТИ ЈЕ НАСА...ПОМОЗИ НАМ ПРОПАДАМО....ПРИЦАЈ НАМ СТА СИ РАДИО У КАНАДИ И КО ТЕ ВОДИО ТАМО.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХатерсгоннаХате

25.10.2015 19:50

Необицно за ове просторе. Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

25.10.2015 20:01

Културан и постен,за примјер другим политицарима који несмију строна отици јер знају гдје би заврсили.Свака цаст Г.иваницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

жива

25.10.2015 20:55

ви, поједини коментатори, у све се разумијете, како можете тврдити да један дугогодишњи професор економије, докотор из времена када се докторска звања стицала поштеним радом, човјек који комуницира са свјетским научним и стручним круговима, директно на енглеском језику итд. неки дајете себи за право да оцјењујете и вријеђате овог човјека, а на другој страни бирате свјетске хоштаплере, шверцере, дезертере, који незнају бекнути ни на нашем језику, знају само да псују и вријеђају, они су "вриједнији", па морамо пропасти, јер незнамо или нећемо да гледамо око себе и да здраворазумски коментаришемо и бирамо шта је боље. вјероватно је за нас пропаст судбина?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

За жива

26.10.2015 09:49

Браво за коментар.Иванић је један од ретких господина у политици у овој вуко.ебини

Name

Деки 88

25.10.2015 21:47

Иваниц зна да је ПДП у расулу, даје вруц кромпир у руке Бореновицу. Који це једини бити крив за дебакл ПДПа на локалним изборима 2016. пдп нема развијену стратегију водјења кампање за локал. Њихова политика овим цином иде на сметлисте политицке историје. И остале странке из БИХ треба да оду тамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.10.2015 21:55

Прави потез.Постигао је све у животу и био све што се може бити.Треба бити реалан,једини је он од оснивача ПДП-а прошао на овим изборима.Странка се максимално подмладила после ових избора и дошла је нова снага у ПДП-у.Имају најбољи клуб-подршка Бореновићу,Марковићу,Брчкалу,Цранку,Вуковићу,Пологолошу,Талићу,Галићу,Дроњку и тој екипи.Само Младен да их надгледа и бит це хит следеце изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славкан

26.10.2015 07:49

Од ових сто си набројао квалитетни су Бореновиц, Црнадак, Брцкало и Талиц, а остали су промуцкај па пролиј.Вријеме це показати да сам у праву.

Name

РЕ

26.10.2015 12:54

Марковићу немој сам себе хвалити...танак си

Name

бн

26.10.2015 07:24

и давно је требао скроз се повуци јер је доказао ста зна у ствари да ниста не зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

26.10.2015 08:32

Помно сам прочитао коментаре и немогу да вјерујем да једног угледног човјека, прихваћеног у Европским научним и другим круговима тако негативно појединци карактеришу. Нисам члан партије ни једне, али сматрам да је ПДП једна од ријетких партија која од почетка свог дјеловања инсистира на економским питањима држећи позиције РС-а сасвим добро.Такође, овај потез Иванића је у оваквим приликама изузетно демократски и у корист партије и њеног напредовања (Младен има много тога још да понуди).Који то страначки првак је до сада то и на такав начин урадио (Сви се чврсто држе својих позиција)

ОДГОВОРИТЕ