Поново инцидент између Кореја

Јужнокорејска морнарица испалио је хице упозорења на севернокорејски патролни брод у близини спорне поморске границе две Кореје.

Свијет 25.10.2015 | 15:00
Поново инцидент између Кореја

Јужнокорејска морнарица испалио је хице упозорења на севернокорејски патролни брод у близини спорне поморске границе две Кореје, где је и раније било инцидената са смртним исходима, саопштили су данас званичници две државе на Корејском полуострву.

Морнарица Јужне Кореје испалила је неколико хитаца у севернокорејски патролни брод који је јуче прешао поморску границу две земље и био приморан да се повуче, рекао је неименован јужнокорејски званичник одбране у Сеулу.

Пјонгјанг није узвратио ватру нити предузео друге акције, рекао је исти извор, пренела је агенција Ројтерс.

Инцидент који се јуче догодио, поклопио се са одржавањем окупљања корејских породица раздвојених ратом 1950/53. године, у складу са августовским споразум којим се позива на боље односе две земље.

АП додаје да овог викенда, на десетине Кореанаца, са обе стране границе, имало окупљање са члановима породице које су подељене за време или после рата који је окончан пре шест деценија.

Већина нису видели једни друге од тада и можде се више никада не би ни видели да није било ове прилике.

Ово је друго тродневно окупљање у организацији две земље које су одржава у планинском одмаралишту "Дијамант" у Северној Кореји.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар